Dragan Stojković svojim riječima uzdrmao Hrvatsku: "Molite Boga da ne bude gore, a desi se najgore"

Selektor Srbije progovorio nakon decenija šutnje

Dragan Stojković svojim riječima uzdrmao Hrvatsku: "Molite Boga da ne bude gore, a desi se najgore"

Admin Čaušević

Dragan Stojković je već neko vrijeme na klupi Srbije gdje obavlja sasvim korektan posao bez obzira na brojne kritike pošto je popularne Orlove uspio odvesti na dva posljednja velika takmičenja, Svjetsko prvenstvo u Kataru te Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

U posljednjim danima 2023. godine Stojković je dao niz intervjua za srbijanske medije, a jedan je izazvao posebnu pažnju. Riječ je u razgovoru za NiN gdje je govorio o svojoj igračkoj karijeri te dešavanjima u reprezentaciji Jugoslavije.

Govorio je Stojković o Mundijalu 1990. godine kada je bivša Jugoslavija predvođena pokojnim Ivicom Osimom došla do četvrtfinala Svjetskog prvenstva održanog u Italiji.

"Što se Jugoslavije tiče, mislim da je njena sudbina već bila nacrtana. Niko živ nije to mogao da spasi. Neki mnogo veći igrači su odlučili kako će da bude."

2Što se tiče igre bili smo blizu, iako smo startovali loše. U četvrtfinalu je došla Argentina sa najvećim svih vremena, Maradonom. Bili smo bolji, nadigrali smo ih i to sa deset igrača."

Oglasi

"Da smo prošli Argentinu išli bismo na Italiju koja je bila pod strašnim pritiskom, jer sve osim pobjede za njih bi bila nacionalna tragedija i ko zna šta bi se dešavalo."

"Bio sam u top formi, protivnici mi nisu mogli ništa. Osjećao sam se superiorno, igrao sam se na terenu kao da igram u nekoj školici. Osjećao sam se kao najbolji igrač na svijetu."

Zatim je progovorio o čuvenoj utakmici Dinama i Crvene zvezde na Maksimiru kada je Zvonimir Boban udario policajca.

"Postojao je nagovještaj da može doći do nereda, ali navikli ste na to, navijači se potuku, policija hapsi ili razdvaja. Onda je stigla informacija da postoji šansa da se ne odigra utakmica."

"Mislili smo da je to zbog toga što je Zvezda već osigurala titulu. Sa sportske strane, ta utakmica je bila samo stvar prestiža i rivaliteta. Sve je to bilo režirano, ali iskreno ne vjerujem da je to bio početak rata."

Oglasi

"Ali je bilo ispoljavanje političkih stavova u svakom slučaju. HDZ već dobija izbore, njihov program je takav kakav je, a s druge strane imate malo drugačiju ideologiju i znate da to neće dobro da se završi."

"Samo molite Boga da ne dođe do nečeg goreg. Na kraju, došlo je do najgoreg, tog rata koji je sve zavio u crno."

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Bez obzira na sve Stojković je dodao da nikada nije imao problema sa igračima iz Hrvatske.

"Ja nikada nisam imao loše iskustvo sa hrvatskim igračima. Da li su neki drugi igrači imali, ne znam. I dan-danas imamo isti odnos", završio je Stojković.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Uranija
Ponovo glupi naslovi bez ikakve veze sa stvarnim stanjem u tekstu ispod… Bože sačuvaj zar nam ovaj portal na takve jadne naslove spade
2 0
BosanskaSvedska
Vojvoda je u tusu, ispo mu sapun pa ga guze!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi