Stojkovićeve riječi neće lako proći: Sa Kosova prave potez kojem se sigurno nije nadao

Selektor Srbije je razočarao sve koji su gledali meč

Stojkovićeve riječi neće lako proći: Sa Kosova prave potez kojem se sigurno nije nadao

Ne smiruje se bura nakon nevjerovatnog poteza selektora reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića na meču Srbije i Švicarske. Stojković je razočarao sve koje su pratili meč brutalnom psovkom, no nakon toga nije se oglašavao.

Brojna uzbuđenja donio je duel Švicarske i Srbije u kojem je Švicarska slavila 3:2, te prošla u osminu finala Svjetskog prvenstva.

Prvo poluvrijeme je obilježio selektor Srbije Dragan Stojković Piksi koji je nakon pogotka Srbije psovao šiptarsku majku.

Bio je to nevjerovatan potez selektora Srbije, ali i čovjeka koji je za mnoge bio fudbalska legenda, no nakon ovog poteza promijenili su mišljenje.

Našao se na legendarni Piksi na meti kritika i brojnih osuda, a iz fudbalkog Saveza Kosova najavili su i tužbu protiv Stojkovića zbog kako navode teških uvreda.

[twitter]https://twitter.com/polubrat/status/1598815818657193986[/twitter]

Oglasi

“Isticanje slogana sa političkim porukama i rasistički pozivi Albancima čuli su se tokom čitavog meča, a o njima su izvještavali i svjetski mediji. Besmislena je i apsurdna mržnja kojom se godinama pothranjuje mišljenje u susjednoj državi prema albanskom narodu uopće.

Savez Kosova zahtjeva od FIFA istragu ovog slučaja i sankcije za Fudbalski savez Srbije, kako bi jednom zauvijek fašistička skandiranja nestala sa fudbalskih stadiona i događaja poput Svjetskog prvenstva“, stoji u saopštenju te se dodaje.

"Ovakvo skandiranje navijača jedne ekipe koja učestvuje na Mundijalu niko ne može da razumije i opravda, posebno sada kada Evropi prijeti krhka bezbjednosna situacija, kao posljedica ničim izazvane agresije Rusije u Ukrajini.

Fudbalski savez Kosova će snažno stati u odbranu vrijednosti i dostojanstva zemlje i njenog naroda, ali istovremeno i u odbranu vrijednosti koje fudbal prenosi uopšte, a to su jedinstvo među ljudima, nada, radost i strast za inkluzivnošću. Timovima i navijačima sa ponašanjem i filozofijom mržnje ne bi trebalo da bude mjesto na ovako važnim sportskim događajima kao što je Svjetsko prvenstvo u Kataru“.

Selekcija Srbije se jučer vratila kući, a tek mali broj navijača dočekao je reprezentativce.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Svi su razočarani, nadali su se plasmanu u osminu finala, no Mitrović i društvo su razočarali.

Danas će Stojković pred medije i nema sumnje da će biti više nego uzbudljiva press konferencija.

Top Komentari

atomskimrav
Samo ******e kazniti!!! Jos to zivi u 13 i 14 stoljecu.
5 1
PapaK
Kako ih Albanci karaju, nevidjeno. Pa jesmo li mi slijepi ili mozga nemamo?
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi