Novi dres Srbije bit će poseban kao nikad prije

Spremaju nešto sasvim drugačije

Novi dres Srbije bit će poseban kao nikad prije

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Srbije će na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj igrati u novoj garnituri dresova. Oni će biti u bojama zastave - crveni dresovi, plavi šorcevi i bijele štucne.

Reprezentacija Srbije plasirala se na prvenstvo Evrope nakon više od dvije decenije čekanja. Orlovi zbog toga žele da se predstave u pravom svjetlu, pa je Fudbalski savez Srbije već naručio novu garnituru dresova za EP.

Iako je bilo govora da će Puma prestati proizvoditi opremu za nacionalni tim Srbije, to se neće desiti prije kraja naredne godine. To znači da će ovaj proizvođač sportske opreme obući Orlove i na Euru.

A Savez je već odabrao kako će izgledati nova garnitura dresova. Odlučili su poslušati puls naroda, pa su naručili dres u bojama zastave.

Tako će dres biti crven, šorcevi plavi, a štucne bijele. Bijela je boja rezervnog dresa. Novu garnituru dresova Srbi će predstaviti u aprilu naredne godine.

Oglasi

Piksi: "Srbija se ne plaši nikog"

Srbija će na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj igrati u grupi sa selekcijama Engleske, Danske i Slovenije. Za selektora Dragana Stojkovića Piksija grupa je prolazna i ne plaši se nijednog rivala.

"Grupa je teška i interesantna. Moramo igrati sa svima i cilj nam je da budemo među dva. Englezi izgledaju kao jedna od jačih selekcija u Evropi, Danci su veoma dobri, Slovenci su derbi".

"Nema potrebe za strahom. Igra se 11 na 11, bit će dobre i interesantne utakmice. Ima dosta vremena za analizu. Probat ćemo biti najbolji što možemo. To će biti onog dana kada se odigra prva utakmica", istakao je Piksi.

Raspored utakmica selekcije Srbije na EP

16. juni, 21:00: Srbija - Engleska (Gelsenkirchen)
20. juni, 15:00: Srbija - Slovenija (Munchen)
25. juni, 21:00: Srbija - Danska (Munchen)

Top Komentari

Ham0
Jebbali vam oni mame prodane
3 1
BosanskaSvedska
Bez Kosova naravno da su promjenuli dres! Kosovo ima svoju repku sada!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi