Orlove u Belgiji dočekalo neočekivano iznenađenje
Foto - EPA

Promijenjeno mjesto odigravanja meča

Orlove u Belgiji dočekalo neočekivano iznenađenje

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras u Belgiji igra prijateljski meč s ovom selekcijom, a noć prije utakmice došlo je do promjene mjesta odigravanja utakmice. Umjesto u Briselu susret će se bez publike odigrati u Leuvenu, ali to nije neka značajna promjena.

Srbija će večeras odigrati prijateljski meč protiv selekcije Belgije. Orlovi se u ovom duelu pripremaju za odlučujući meč kvalifikacija protiv Bugarske koji se igra u nedjelju i meč protiv Crvenih đavola će biti dobra proba.

Ipak, protekle noći došlo je do promjene plana za odigravanje ove utakmice. Fudbalski savez Belgije odlučio je umjesto u Briselu selekciju Srbije dočekati u Leuvenu. Neće to predstavljati problem nikom jer je gradić  Leuven udaljen od Brisela nepunih 30 kilometara.

Iz FS Belgije saopštili su razloge ove promjene i objavljeno je da publika neće moći na tribine.

"Zbog loših vremenskih uslova i lošeg stanja terena na stadionu Kralj Baudouin u Briselu, naš meč protiv Srbije bit će odigran na Den Dreef stadionu u Leuvenu. Prisustvo navijača neće biti moguće. Svi koji su kupili kartu dobit će povrat novca u narednih 30 dana", saopšteno je.

Oglasi

Duel između Belgije i Srbije na rasporedu je od 20:45 sati.

Srbija je na korak od plasmana na Evropsko prvenstvo

Selekcija Srbije koju s klupe predvodi Dragan Stojković Piksi i s jednim bodom na meču protiv Bugarske prolazi na Evropsko prvenstvo jer ima bolji međusobni skor s Crnom Gorom.

Orlovi su trenutno drugoplasirana selekcije grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Skupili su 13 bodova iz sedam utakmica i preostao im je još meč s Bugarskom u kojem su apsolutni favoriti za pobjedu.

Selekcija Bugarske je u popriličnom raspadu. Fudbalski savez ove zemlje godinama ne funkcioniše kako treba i to se itekako odražava na reprezentativni fudbal.

Orlovi s druge strane imaju šansu da se po prvi put pod imenom Srbija plasiraju na Euro i to je gotovo sigurna stvar.

Iz ove grupe plasman na Euro već je osigurala selekcija Mađarske koja je bila poprilično uvjerljiva u odnosu na ostale ekipe u grupi, pa i Srbiju.

Top Komentari

DDG
Kako bi bilo iznenadjenje kada bi bilo očekivano? Ovdje “novinari” već u naslovu nešto zabrljaju
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi