Srbija, Grčka i Italija bez Olimpijskih igara?

FIBA nastavila da suspenduje

Srbija, Grčka i Italija bez Olimpijskih igara?

Midhat Šljivak

Košarkaše reprezentacije Srbije, Grčke i Italije vjerovatno će ostati bez učešća na kvalifikacionim turnirima za Olimpijske igre.

FIBA vodi veliki rat sa Savezima čiji su klubovi podržali Euroligu, te im je zaprijetila zabranom igranja reprezentacije u takmičenjima koje se organizuju pod njihovim okriljem.

Nakon što su zaprijetili izbacivanjem  s Eurobasketa, FIBA je otišla još dalje, te će Srbiji, Grčkoj i Italiji, zabraniti učešće na kvalifikacionim turnirima za Olimpijske igre ovog ljeta.

Rukovodstvo FIBA je već kontaktiralo KS Njemačke kako bi ova zemlja organzovala turnire, koji su se trebali igrati u Torinu i Beogradu, a gdje su ove selekcije trebale nastupiti.

Konačna odluka biće poznata u narednih sedam dana. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije