Piksi objavio širi spisak reprezentacije Srbije za duele s Mađarskom i Litvanijom

Nastavljaju se kvalifikacije za EURO

Piksi objavio širi spisak reprezentacije Srbije za duele s Mađarskom i Litvanijom

Eldar Ganibegović

U septembru mjesecu se nastavljaju kvalifikacije za EURO. Srbija će igrati utakmice protiv Litvanije i Mađarske, a selektor Orlova upravo je objavio širi spisak fudbalera na koje će računati u te dvije utakmice.

Srbija kao domaćin 7. septembra dočekuje Mađarsku, dok tri dana kasnije gosute Litvaniji u okviru utakmica petog i šestog kola kvalifikacija za EURO 2024. godine u Njemačkoj.

Na širem spisku koji je upravo objavio selektor Srbije, Dragan Stojković, nalaze se sljedeći igrači:

Vanja Milinković Savić, Predrag Rajković, Đorđe Petrović, Boris Radunović, Nikola Milenković, Strahinja Eraković, Nemanja Gudelj, Miloš Veljković, Erhan Mašović, Strahinja Pavlović, Srđan Babić, Aleksa Terzić, Nemanja Radonjić, Andrija Živković, Mijat Gaćinović, Saša Lukić, Nemanja Maksimović, Uroš Račić, Ivan Ilić, Marko Grujić, Filip Kostić, Filip Mladenović, Stefan Mitrović, Dušan Tadić, Lazar Samardžić, Sergej Milinković Savić, Filip Đuričić, Dušan Vlahović, Petar Ratkov, Luka Jović, Aleksandar Mitrović.

Konačan spisak popularni Piksi potvrdit će prvog septembra, šest dana prije prve utakmice u septembarskom kvalifikacionom prozoru. 

Oglasi

Golman Boris Radunović i veznjak Mijat Gaćinović su povratnici u reprezentaciju, dok je iznenađenje izostanak Darka Lazovića koji je spasio Srbiju poraza u Bugarskoj u posljednjoj utakmici. Debitant na spisku je Petar Ratkov.

Srbija je trenutno drugoplasirana u grupi sa sedam bodova, koliko ima i prvoplasirana Mađarska, pa bi taj duel u Beogradu na stadionu "Rajko Mitić" mogao da odluči i pobjednika grupe G. 

Ono što treba svakako spomenuti jeste to da je Srbija i pored kiksa u Bugarskoj u idealnoj situaciji da po prvi put izbori nastup na Evropskom prvenstvu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Orlovi su u nekoliko navrata nastupali na Svjetskim prvenstvima gdje iz Evrope ide 13 reprezentacija, pa je pravo čudo da se do sada nisu uspjeli kvalifikovati na EURO gdje je prvo bilo 16 selekcija, da bi na posljednja dva prvenstva taj brojo bio povećan na 24, kako će slučaj biti i u Njemačkoj naredne godine.

Top Komentari

user1677022813
……a li vas oni….. koji ce nam…. Informacije o njima
0 0
Drakula
Pojeli bi nas kakav tim imaju.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi