Pešić još Srbe drži u neizvjesnosti: "Volio bih da ide, ali to znači povreda nekog drugog"

Srbija razbila Portoriko

Pešić još Srbe drži u neizvjesnosti: "Volio bih da ide, ali to znači povreda nekog drugog"

Admin Čaušević

Srbija je imala odličnu provjeru pred Svjetsko prvenstvo u košarci nakon što je ubjedljivim rezultatom u Beogradu pobijedila selekciju Portarika, bilo je 110:75.

Portoriko je jedan od protivnika Srbije na Mundobasketu, ali selektor Orlova Svetislav Pešić se nije dao zavarati večerašnjom pobjedom.

"Portoriko nas očekuje na na drugoj utakmici u Manili, ovaj duel nam dosta znači da se spremimo. Mi svaku ekipu poštujemo i respektujemo, ne plašimo se nikoga, moramo biti skromniji i sa mnogo samopouzdanja, to treba da nam bude odlika i do sada nas je to krasilo", kazao je Pešić te nastavio:

"Želimo da se predstavimo u Manili kako treba. Vremena nikad dosta, ali tu smo gdje smo. Klima je drugačija i put je dug, to moze da poremeti kompletnu ekipu, pa se toga moramo čuvati i nadam se da će svi biti zdravi."

Odličnu rolu je imao mladi Nikola Topić, ali kako sada stvari stoje veliki talenat srbijanske košarke neće put Filipina.

Oglasi

"Mali Topić ostaje ovdje i nastavit će da trenira. Proširili smo sastav, a to nam je najbitnije. Volio bih da se Topićc pojavi tamo, ali to znači da je neko imao povredu, a to ne bih volio."

"Što se tiče Jovića znamo koliko može i hoće, fali mu malo igranja i iskustva. Ovo što se sada o njemu mnogo piše, nadam se da to neće uticati da mnogo poleti.

"Sretni smo što je sa nama. Mi imamo 48 sati pred prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu da odredimo konačan spisak od 12 košarkaša."

"Stefana Jovića bi svaka ekipa poželjela, na njemu je da se pripremi, on nije zaboravio da igra, izlazi iz povrede, imamo još desetak dana da se spremi. Za njega radi vrijeme".

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Pešić je najavio da će konačni spisak od 12 igrača na koje će računati na Mundobasketu objaviti 48 sati prije utakmice protiv Kine (26. august). U grupi se još nalzi i Južni Sudan.

Podsjećanja raid, Srbija će na Mundobasketu između ostalih biti be Nikole Jokića, Vasilija Micića, Nikole Kalinića i Nemanje Nedovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi