Piksi konačno progovorio o aferama i skandalima iz Katara

Selektor Srbije

Piksi konačno progovorio o aferama i skandalima iz Katara

Midhat Šljivak

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi govorio je o dešavanjima unutar tima tokom Svjetskog prvenstva u Kataru. Među Orlovima su se spominjali brojni skandali, nevjere supruga sa saigračima, fizički sukobi, a sobama gdje su bili fudbaleri navodno je mogao prići ko je htio. Sve ove navode Piksi je odbacio.

Dragan Stojković Piksi odlučio je nakon nekoliko mjeseci progovoriti o dešavanjima unutar reprezentacije Srbije tokom Svjetskog prvenstva u Kataru.

Orlovi su odigrali jako loše prvenstvo i osvojili su samo jedan bod u grupi s Brazilom, Švicarskom i Kamerunom, a u tom periodu srpski mediji su pisali o brojnim aferama i skandalima unutar nacionalnog tima ove zemlje.

Selektor Dragan Stojković odbacuje sve navode o bilo kakvim skandalima. Ističe da je sve izmišljeno kako bi se unijela negativna atmosfera unutar tima.

"Sve je to farsa, prepumpavanje, izmišljanje afera. Sve je to normalno, jer da pobjeđuješ, od toga ne bi bilo ništa", rekao je za Kurir Stojković i nastavlja:

Oglasi

"Sve je bilo OK. Oni koji su bili u hotelu u Kataru, mogli su to da vide. Koje žene? O čemu pričate? Došla žena od Mitrovića sa sinom, provela sat vremena s njim, došla žena od ovog da ga pozdravi...Vidio sam ih možda dvije-tri", govori Stojković i zaključuje:

"Nije moglo da se spava u našem hotelu, niti da se uđe u naš dio. Potpuno smo bili izolovani. Organizacija je bila perfektna, kao i ponašanje igrača. Nisam čitao ništa jer me nije interesovalo", rekao je Stojković.

Piksi je i po dolasku s Mundijala u Kataru imao poprilično žestok nastup pred medijima. Bio je veoma ljut.

"Ne dam da neko predstavi da je sve crno i ne bih sjedio ovdje da se osjećam osramoćeno, bezvrijedno ili poraženo. Jesmo izgubili, ali nismo poraženi i uzdignute glave idemo dalje, nemamo čega da se stidimo".

"Neki su jedva dočekali neuspjeh i svojih pet minuta, ali neće to poremetiti ovu zdravu grupu i ono što smo napravili. Dostojanstveno trpimo sve, kao što smo prihvatili pohvale tako ćemo i kritike. Ne dozvoljavam da se ovo prikaže kao jedna katastrofa, bit ćemo jači nakon svega ovoga", rekao je Stojković.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Srbija je dobro ušla u kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i Orlovi su na dobrom putu da igraju u Njemačkoj naredne godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi