Srbija na premijeri u Ligi nacija savladala Litvaniju

Orlovi minimalno slavili

Srbija na premijeri u Ligi nacija savladala Litvaniju

Nogometni reprezentativci Srbije utakmicom u Vilniusu protiv Litvanije otvorili su takmičenje u Ligi nacija.

Sastav srbijanske reprezentacije u ovom meču je izgledao dosta drugačije u odnosu na onaj za Svjetsko prvenstvo, ali i podmlađeni "Orlovi" uspjeli su na kraju pobijediti Litvaniju s minimalnih 1:0.

Jedini gol na meču je postigao sa bijele tačke Dušan Tadić nakon što je u kaznenom prostoru prethodno srušen Aleksandar Mitrović.

Krstajićevi izabranici su, izuzimajući nekoliko kikseva u odbrani, igrali prilično dobro protiv Litvanije. Živković i Mitrović su pogađali stative i prečke, tako da je nedostajalo i sreće da Srbija dođe do ubjedljivije pobjede.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Kada su u pitanju drugi susreti Lige nacije iz grupe C, Albanija je identičnim rezultatom savladala Izrael, dok su mreže mirovale u duelu između Rumunije i Crne Gore.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi