Kolarov: Kako možeš igrati za Crnu Goru ako nisi Crnogorac?

Kapiten Srbije 'bocnuo' pojedince

Kolarov: Kako možeš igrati za Crnu Goru ako nisi Crnogorac?

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov imao je zanimljiv govor u kojem je prozvao neke sunarodnjake koji su odlučili da igraju za druge reprezentacije.

Kolarov smatra da su se mnoge njegove kolege prepale konkurencije u Srbiji, pa zbog toga prihvatile da igraju za Crnu Goru ili neke druge, uslovno rečeno, slabije selekcije.

Iskusni Kolarov je prilikom obraćanja medijima ponajviše mislio na Filipa Stojkovića i Adama Marušića, rođene Srbe koji igraju za Crnu Goru.

"Sa Stojkovićem i Marušićem bismo imali opciju više. Trebamo se zapitati zašto oni ne vjeruju u sebe. Kako možeš igrati za Crnu Goru ako nisi Crnogorac? Ili za Austriju ako nisi Austrijanac. Pa nisu to klubovi", zapitao se Kolarov, te dodao:

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Njihov izbor je bio takav jer nisu vjerovali da će ikada zaigrati za reprezentaciju Srbije. Otkud znate da bi igrao ili ne, ako oni ne vjeruju sami u sebe, pa ko će vjerovati onda u njih? Kada sam otišao u Lazio, nisam bio reprezentativac Srbije, ali mi nikad nije palo na pamet da igram za Crnu Goru".

Od sticanja nezavisnosti 2006. godine, Crna Gora je imala priličan broj reprezentativaca rodom iz Srbije a neki od njih su Drinčić, Volkov, pomenuti Marušić, Stojković...

Top Komentari

ibrahim51
Prije agresije na BiH srbe u Srbiji su zvali glupi Bosanci. Tako isto i u Hrvatykoj lijepoj nasoj Hrvate su zvali Bosanci.Pa zar iz Crne Gore Srbin nije Srbin.Vidi Kolarova nacionaliste!
19 7
Elmedin Muftic
Svi politicari,svi novinari u BiH govore za ljude u BiH katolicke i pravoslavne vjeroispovjesti ,nazivaju ih Srbima u BiH i Hrvatima u BiH.To je apsurd.Srbi su u Srbiji ,Hrvati su u Hrvatskoj.Ovde u BiH se moze samo reci i ispravno je Bosanci katolicke i Bosanci pravoslavne vjeroispovjesti.
12 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi