Srbija našla rivala pred Svjetsko prvenstvo

Orlove testira Maroko

Srbija našla rivala pred Svjetsko prvenstvo

Fudbalska reprezentacija Srbije će uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji odigrati nekoliko test utakmica.

Prvu u nizu Orlovi će odigrati u martovskom terminu koji je rezervisan za reprezentativni fudbal, a kako prenose mediji iz susjedstva, protivnik će biti Maroko, trenutno 40. selekcija na FIFA-inoj rang listi.

Monako kao selektor predvodi francuski trener Herve Renard, koji već desetak godina radi sa ekipama sa "crnog kontinenta". Dva puta je osvajao Kup afričkih nacija sa Zambijom 2012. i Obalom Slonovače 2015. godine.

Utakmica između Srbije i Maroka će, dodajmo i to, biti odigrana u Beogradu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Orlovi će na Svjetskom prvenstvu igrati u grupi E zajedno sa selekcijama Brazila, Švicarske i Kostarike. S druge strane, Morako je u grupi B sa Portugalom, Španijom i Iranom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi