Skandal trese Srbiju, UEFA naredila istragu: I bh. igrači igrali naštimane utakmice

Oglasili se i iz saveza

Skandal trese Srbiju, UEFA naredila istragu: I bh. igrači igrali naštimane utakmice

Esmer Oštraković

Nevjerovatan skandal trese fudbalsku javnost u Srbiji, a radi se o tome da se sumnja na nekoliko klubova da su ugrozili integritet takmičenja.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije tako je pokrenula postupak protiv nekoliko klubova upravo zbog ove sumnje.

Radi se o tri utakmice, dvije iz Superlige, te jedne iz Prve lige Srbije, a izdato je i kratko saopštenje Fudbalskog saveza Srbije.

"Na današnjoj sjednici Disciplinske komisije Nogometnog saveza Srbije, donijeta je odluka o pokretanju disciplinskog postupka protiv klubova učesnika utakmica 32. kola plej-auta Superlige Srbije, Mladost GAT-Kolubara, odigrane 25. aprila u Novom Sadu, utakmice 33. kola plej-auta Superlige Srbije Kolubara-Spartak, odigrane 1. maja u Lazarevcu i utakmice 33. kola plej-ofa Prve lige Srbije, RFK Novi Sad-Radnički NB, odigrane 1.maja u Čelarevu, a na osnovu dostave pisane informacije od strane nadležnih organa UEFA o tome da su pomenuti klubovi svojim činjenjem ili nečinjenjem ugrozili i povrijedili integritet takmičenja“, piše u saopštenju Fudbalskog saveza Srbije.

Kada je riječ o pomenutim utakmicama, Kolubara je u oba ova susreta upisala poraze.

Mladost je bila bolja od njih sa 1:0 i to poslije gola sa bijele tačke, dok su kod kuće upisali ubjedljiv poraza od Spartaka.

Oglasi

Naime, u tom susretu ih je Spartak pobijedio sa čak 3:0.

Vrijedi dodati i to da je nekoliko bh. igrača nastupalo na ovim utakmicama. Naime, Mehmed Ćosić i Damir Sadiković fudbaleri su Kolubare.

Ćosić je bivši igrač Veleža, dok je Sadiković igrao za Željezničar. Oba fudbalera su upisali nastupe na obje spomenute utakmice.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Osim njih za Mladost GAT trenutno nastupa bivši fudbaler Borca iz Banja Luke, Đorđe Ćosić, koji je također igrao na utakmici protiv Kolubare.

Kada je riječ o utakmici iz nižeg ranga, radi se o susretu Novog Sada i Radničkog, a završena je rezultatom 2:2.

Top Komentari

nakopitam
Vidi li uefa vicu i njegove borac i skretnicar?
3 0
rabodimis
Sta onda nas trese sunce ti poljubim.. Munje i gromovi ?? I UEFA od sramote glavu okrenula, najradije bi nas se odrekli da mogu.. XD
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije