Srbija sigurna, kiks Engleza, prekinuta utakmica u Tirani

Kvalifikacije za Mundijal

Srbija sigurna, kiks Engleza, prekinuta utakmica u Tirani

E. Škorić

U sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo širom Evrope odigran je veliki broj utakmica.

Nama je naravno najvažnija bila utakmica Ukrajina - BiH, koju smo odigrali sjajno i na kraju osvojili vrijedan bod (1:1).

Srbija je bila uspješna u Beogradu, pošto je slavila s 3:1 protiv Azerbejdžana. Svirana su dva penala za Srbiju, oba su iskorištena. Strijelci su bili Vlahović dva puta i Tadić. Jedini gol Azerbejdžan je postigao nakon velike greške golmana Rajkovića.

U istoj je grupi Portugal deklasirao Luksemburg s 5:0, a golove su postigli Cristiano Ronaldo (3), Bruno Fernandes i Palhinha.

Srbija je lider sa 17 bodova, Portugal ima bod manje, ali i utakmicu manje. Upravo će Portugal i Srbija odmjeriti snage u narednom kolu i to će vjerovatno biti odlučujući meč za prvo mjesto.

U grupi I odigrana su tri meča. Engleska je remizirala s Mađarskom (1:1), propustivši brojne šanse na Wembleyju. Duel Albanije i Poljske u Tirani prekinut je nakon što je jedan gostujući igrač pogođen s tribina u glavu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Danska je nastavila impresivan niz i upisala je osmu pobjedu u osmom meču, te i dalje nije primila nijedan gol! Danci su večeras s 1:0 slavili protiv Austrije. U istoj grupi Izrael je dobio Moldavij us 2:0 i ostao u igri za baraž, dok je Škotska dosta teško, ali ipak slavila u gostima kod Farskih otoka s 1:0.

U grupi C Švicarska je slavila uvjerljivo kod Litvanije (3:0) i praktično ovjerila drugo mjesto koje vodi u baraž, ali će se do kraja boriti za prvo mjesto s Italijom i direktan plasman na SP.

Top Komentari

selver79
Opet dobijamo Portugal
4 6
Viper20
Jake ekipe su u barazu,bit ce nama tesko u pm
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi