Na obali Drine izgradili super moderni stadion, odmah će biti prebačeni u najviši rang!

Liga se proširuje na 18 klubova

Na obali Drine izgradili super moderni stadion, odmah će biti prebačeni u najviši rang!

A. Čaušević

U Srbiji se još uvijek ne zna koliko će klubova igrati u najjačem rangu tamošnjeg fudbala, odnosno Super ligi. Kako sada stvari stoje prvenstvo će biti prošireno na 18 klubova.

Odluka Arbitražnog suda u Lozani da se Kolubara vati u elitni ranga zadala je veliku glavobolju FS Srbije i tamošnjem udruženju klubova pod nazivom Zajednica prvoligaša.

Žrijeb parova za novu sezonu još uvijek nije zakazan i ne zna se kada će se to desiti, a a mogući scenarij je da se prvenstvo sa 16 klubova prošili na 18.

Kako je Kolubara vraćena u Superligu, jedan od klubova iz Prve lige Serbije će dobiti pozivnicu, a taj izbor će prema svemu sudeći pasti na Loznicu.

Loznica je nedavno napravila novi stadion pod nazivom Lagator te kako ima najbolje infrastrukturne uslove bit će prebačena u Superligu.

Oglasi

Radi se o zaista modernom stadionu kapaciteta 8.000 sjedećih mjesta u kojeg je uloženo 30 miliona eura. Sve tribine su naktrivene i ispunjavaju se najstrožiji UEFA-ini kriteriji.

Intersantno da je stadion smješten u blizini srbijanske obale rijeke Drine i snimci iz zraka pokazuju da izgleda zaista impresivno.

Povećanjem broja učesnika sa 16 na 18 automatski neće biti play-offa i play-outa, a dok bi trebao biti ukinut u baraž.

Glavni razlog za to je nedostatak termina zbog Evropskog prvenstva u Njemačkoj sljedeće godine. Konačna odluka bit će saopštena u narednim danima.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Podsjećanja radi, Disciplinci FS Srbije su Kolubaru kaznili sa oduzimanjem devet bodova poslije čega se klub iz Lazarveca žalio CAS-u i vraćen je u Super ligu.

Inače, za ovaj klub nastupa nekoliko poznatih lica iz Premijer lige kao što su Mehmed Ćosić, Damir Sadiković i Dražen Bagarić.

Top Komentari

Mowzilla
Spavas li mirno, NFSBiH...
1 0
Blueboy
A mi nemamo ni jedan jedini stadion da covjek kaze kako je u top stanju.Bilino polje je bilo sredzeno u nulu dok nisu klosari ga unistili.Realno nasa liga nema pare a savez svakako neda nikome nista
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi