Američki novinar Marka Grujića pitao o skandaloznoj zastavi, njegova reakcija sve govori
U svlačionici Srbije postavljena zastava sa kartom Kosova i natpisom "Nema predaje"

Nije dobio priliku da odgovori

Američki novinar Marka Grujića pitao o skandaloznoj zastavi, njegova reakcija sve govori

E. Škorić

U svlačionici Srbije uočena je skandalozna zastava zbog koje je FIFA pokrenula disciplinski postupak protiv Nogometnog saveza Srbije.

Brazil i Srbija odigrali su svoj prvi meč na Svjetskom prvenstvu u četvrtak navečer i Brazilci su slavili s 2:0 pogocima Richarlisona, a u svlačionici Orlova bila je istaknuta zastava u bojama Srbije, kao i karta Kosova na kojoj piše "Nema predaje".

FIFA je ove subote objavila da je već pokrenula istrage, otvarajući disciplinski postupak za Nogometni savez Srbije.

Tokom današnjeg dana Marko Grujić pojavio se na konferenciji za novinar, a reprezentativca Srbije je o skandaloznoj zastavi upitao američki novinar Neil Barker.

"Zašto su igrači odlučili staviti tu zastavu u svlačionicu", upitao je Barker.

No, odmah je reagovao portparol srbijanske reprezentacije Milan Vuković koji nije dopustio veznjaku Porta da odgovori na to pitanje.

Oglasi

Novinar zatekao Grujića, u pomoć priskočio portparol 

Vuković je novinarima rekao da će se "razgovarati samo o meču s Kamerunom", koji se usput rečeno igra u ponedjeljak od 11 sati i u kojem će Srbija imati posljednju šansu da ostane u igri za nokaut fazu, prije meča sa Švicarskom.

Američki novinar objavio je video s pressice kada postaavlja sporno pitanje, a između ostalog je napisao: "Žao mi je što igrač neće odgovoriti na ovo pitanje".

Skandal je nastao baš u danima kada su se dvije zemlje pokušavale dogovoriti o registarskim tablicama. Beograd i Piština su ipak na kraju postigli dogovor, što je potvrdio predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbjednost Josep Borrell Fontelles.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

„Sa zadovoljstvom mogu da saopštim da su se glavni pregovarači Kosova i Srbije, uz pomoć EU, dogovorili o mjerama kojima će biti izbjegnute dalje eskalacije i omogućeno da se u potpunosti usredsrede na prijedlog za normalizaciju odnosa", napisao je Borrell naa Twitteru.

On je naveo da će Srbija prestati da izdaje registarske tablice sa imenima kosovskih gradova, a da će Kosovo obustaviti dalje radnje u vezi sa preregistracijom vozila.

Top Komentari

CeZenicaLik
I za ove bi mi kao komsije trebali navijati?!Nikad u zivotu!
16 2
Husrefbeg22
Ja kretena i idiota u glavama. Cim se rode odmah im ispiraju mzak s kosovskim mitovima i drugim glupostima. Da je pravde demokratski svijet bi ih davno iskljucio iz svih medunarodnih takmicenja. Tamo im i nije mjesto.
14 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi