U Beogradu su iznenađeni: Član Crvene zvezde izabrao Crnu Goru ispred Srbije
Đurić u evropskom duelu Spartaka protiv turskog Fenera FOTO: EPA

Trenutno je na posudbi, no pitanje je da li će sada dobiti šansu u Beogradu

U Beogradu su iznenađeni: Član Crvene zvezde izabrao Crnu Goru ispred Srbije

Samir Mlaćo

Burno je u nogometnoj reprezentaciji Srbije. Naime, Mile Svilar i Aleksandar Pavlović rekli su 'ne' ovoj reprezentaciji, a sada je to učinio još jedan nogometaš.

Radi se o članu Crvene zvezde Andreju Đuriću koji je odlučio da nosi dres Crne Gore.

On je 20-godišnjak defanzivac koji trenutno kao posuđeni igrač Zvezde nastupa za Spartak iz Trnave.

Mladi fudbaler je prihvatio poziv selektora U-21 reprezentacije Crne Gore i vjeruje da će se brzo namenutnuti selektor A selekcije Robertu Prosinečkom, nekadašnjem selektoru A reprezentacije naše zemlje.

Đurić se nije uspio nametnuti u Zvezdi, te je većinom igrao na posudbama. Bio je i u Grafičaru, te Domžalama, a u novoj sredini do sada je upisao sedam nastupa u prvenstvu i dobio brojne pohvale.

Rođen je u Beogradu, te je dva puta nosio dres mlade reprezentacije Srbije, ali bilo je i perioda kada nije dobijao poziv, što ga je sigurno naljutilo.

Oglasi

Na kraju je odlučio da promijeni reprezentaciju i sigurno da će to izazvati i gnjev navijača Crvene zvezde, te je veoma upitno da li će on ostati u aktuelnom prvaku Srbije u budućnosti.

Đurić je i ponikao u Zvezdi, te prošao sve omladinske selekcije ovog kluba.

Mnogo više Srbima je zasmetalo što je dres Njemačke ispred njihove zemlje izabrao član Bayerna Aleksandar Pavlović. Pavlović je velika nada Bavaraca, ima tek 19 godina i uskoro će dobiti prve minute za reprezentaciju države u kojoj je rođen.

"Izuzetno sam sretan zbog poziva u seniorsku reprezentaciju Njemačke. Moj plan je bio da odlučim između Njemačke i Srbije nakon Evropskog prvenstva. Ispostavilo se da ću morati odmah", rekao je Pavlović.

Imao je vezista Bayerna kontakte s Fudbalskim savezom Srbije. Odlučio se ipak za Njemačku, iako dva srca u njemu kucaju.

"Želim iskazati veliku zahvalnost Fudbalskoj selekciji Srbije koja je uložila ogroman trud da zaigram za njim. U mojim grudima kucaju dva srca, mama je Njemica, otac Srbin."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Na moju odluku ne treba gledati kao na odluku protiv Srbije, već jednostavno kao odabir Njemačke. Rođen sam i odrastao u Minhenu, proveo sam kompletnu karijeru u Bayernu i radujem se debiju za reprezentaciju Njemačke", istakao je Pavlović.

Aleksandar Pavlović dobio je ove sezone šansu u prvom timu Bayerna. Thomas Tuchel mu je dao ogromnu slobodu, a ovaj je odradio vrhunski posao na terenu.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Ovi traktoristi gube opasno svijetske talente!
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi