Nazire se ime novog selektora Srbije: Ivić je čovjek kojeg mnogi žele na klupi Orlova!
Ugledni stručnjak iznenađujuće dobio otkaz (Foto: EPA)

Mijenja Piksija

Nazire se ime novog selektora Srbije: Ivić je čovjek kojeg mnogi žele na klupi Orlova!

Midhat Šljivak

Srpski trener Vladimir Ivić dobio je otkaz u redovima ruskog Krasnodara, a upravo ovog 46-godišnjeg stručnjaka mnogi vide kao nasljednika Dragana Stojkovića na mjestu selektora Orlova.

Vladimir Ivić nakon nešto više od dvije godine odlazi iz Krasnodara. Nakon što je njegov tim zaredao tri meča bez pobjede, rukovodstvo kluba je iznenadilo sve odlukom da 46-godišnjem Srbinu uruči otkaz.

Otkaz Iviću je veliko iznenađenje. Radio je odličan posao u ruskom klubu i jesenji dio prvenstva je završio na prvom mjestu.

Imao je 46-godišnjak veliku podršku navijača ovog kluba. Odluku kluba smatraju smiješnom i žalosnom jer su svi uvjereni da je Ivić mogao preokrenuti situaciju u preostalih 10 utakmica.

To što je Ivić sada slobodan trener moglo bi dosta utjecati na selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija. Njega mnogi vide kao novog selektora Srbije.

Oglasi

I prije dolaska Stojkovića Ivić je važio kao kandidat za novog selektora. Međutim, na kraju je Fudbalski savez Srbije angažovao Piksija s kojim mnogi navijači Orlova nisu zadovoljni.

Sada se ponovo otvara prostor za dolazak ovog trenera u nacionalni tim Srbije. Piksi vjerovatno neće sjediti na klupi nakon Eura i definitivno će Ivić biti favorit za tu poziciju.

Vladimir Ivić je poznato fudbalsko ime. Karijeru je počeo u Proleteru, igrao je za Partizan, Borussiju Monchengladbach, AEK, Aris i PAOK.

Trenersku karijeru počeo je 2013. godine u PAOK-u. Vodio je tri godine mladi tim, potom i prvu ekipu, a raio je još u Maccabiju iz Tel Aviva i Watfordu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi