U Srbiji imaju plan za nastavak nogometnog prvenstva?

Zvezda pred novom titulom prvaka

U Srbiji imaju plan za nastavak nogometnog prvenstva?

Samir Mlaćo

Prvenstvo u Super ligi Srbije navodno bi moglo startati 23. maja, a Mondo danas donosi priču da će to biti posljednja sedmica maja ili prva nedjelja juna.

Navodi se da će radi odluke UEFA-e da se takmičenja završe do juna, Super liga biti završena bez odigravanja play off-a i play out-a.

"Ovo znači i da je Crvena zvezda pred šampionskom titulom, potrebno joj je još dva boda da bude sigurna kao šampion, a do kraja je ostalo četiri kola u regularnom dijelu takmičenja.

Ono što je daleko više neizvjesno jeste ko će ispasti, odnosno koliko će timova imati Super liga slijedeće sezone. Grafičar i Metalac su dve prvoplasirane ekipe u Prvoj ligi Srbije, a dvije posljednjeplasirane ekipe u Super ligi Srbije su Mačva i Rad", pišu srbijanski mediji.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Planirani su i baraž mečevi za popunu Super lige koji bi igrala četiri tima. Dva iz Super lige i dva iz drugog ranga, Prve lige.

U Srbiji je trenutno lider Crvena Zvezda sa 69 osvojenih bodova, dok Partizan ima 58.

Top Komentari

amarosim
Graficar ne moze uci jer je filijala Zvezde
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti