Srbiji otvorena vrata Mundijala, Austrija bez šestorice
Foto: EPA

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Srbiji otvorena vrata Mundijala, Austrija bez šestorice

Reprezentacija Srbije će na gostovanju u Austriji pokušati ovjeriti plasman na Svjetsko prvenstvo. Izabranici Slavoljuba Muslina bi pobjedom nad Austrijom riješili sve dileme oko odlaska na Mundijal, a put do pobjede Srbije, čini se, nije mogao biti lakši.

Naime, Austrijanci su se pred ovaj susret našli u velikim problemima, s obzirom da su iz konkurencije za utakmicu sa Srbijom otpala čak šestorica fudbalera.

Osim što je danas saopšteno da David Alaba neće moći igrati protiv Srbije, selektor Marcel Koller je ostao i bez usluga Martina Harnika i Marcela Sabitzera.

Sva tri fudbalera su proteklog vikenda igrala za svoje klubove, ali su u tim utakicama i zadobila povrede. Alaba je u utakmici Bayerna i Herthe zadobio povredu skočnog zgloba, Sabitzer je ostao bez zuba u pobjedi svog Leipziga nad Kolnom, dok je Harnik povrijedio petu u sudaru Hannovera i Borussije Monchengladbach.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Nešto ranije su, zbog povreda, otpali Alessandro Schopf i Sebastian Prodl, dok oporavljeni Zlatko Junuzović nije ni dobio poziv za presotala dva kvalifikaciona meča.

Kada je u pitanju Grupa D kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, Srbija se, dva kola do kraja, nalazi na prvom mjestu sa 18 bodova, dok drugoplasirani Vels ima 14. Austrija se nalazi na četvrtom mjestu sa svega devet bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi