Srbin u centru skandala - Klub mu stopirao transfer, on od muke tukao saigrače
FOTO: EPA

Ovako nikada neće otići

Srbin u centru skandala - Klub mu stopirao transfer, on od muke tukao saigrače

E. Oštraković

Nevjerovatne stvari desile su se u posljednjim sedmicama kada je riječ o Strahiji Pavloviću, a na kraju je sve rezultirao suspenzijom za reprezentativca Srbije.

Austrijski mediji bili su u čudu kada su vidjeli da je Pavlović iznenada propustio posljednju pripremnu utakmicu svog RB Salzburga pred nastavak prvenstva.

Iako su iz kluba tvrdili da je sve zbog "lakše povrede" koju je navodno zaradio, mediji iz ove zemlje nisu povjerovali u to.

Određeni broj medija počeo je malo "dublje" istraživati šta se zapravo desilo, a na kraju su došli do nevjerovatnog saznanja. Pavlović je suspendovan jer je "tukao" saigrače na treninzima.

Kako prenose austrijski mediji Pavlović je do kraja januara htio da promjeni sredinu i da karijeru nastavi u nekom jačem klubu i u nekoj jačoj ligi.

Oglasi

Čelnici Salzburga mu to nisi dozvolili, a očajni Pavlović nije znao šta da radi, te je odlučio da tuče saigrače na treninzima.

Navodno je Pavlović "pustio kočnicu" i krenuo je da žestokim startovima na treningu tuče svoje saigrače, a trener mu to nije tolerisao.

Na kraju je otjerao Pavlovića sa treninga, a sve je kulminiralo suspenzijom za reprezentativca Srbije.

Još uvijek nije poznato koliko će Pavlović biti van terena, a navodno je moguće i da bude suspendovan na čak šest mjeseci.

Ukoliko se to desi jasno je da će ostati bez transfera i narednog ljeta jer malo ko će dovesti igrača koji šest mjeseci nije igrao.

Oglasi

Brighton silno želio dovesti Pavlovića

Svoj fudbalski put Pavlović je trebao nastaviti u Premiershišu, ali na kraju mu je klub stopirao transfer u Brighton.

Najveća prednsot fudbalera iz Srbije jeste skok igra, ali i to što se jako dobro snalazi u prostoru u kojem igra.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Pavlović je svoju karijeru započeo u ekipi Partizana, a za 10 miliona je 2020. godine prešao u Monaco.

Nakon toga bio je na posudbama upravo u Partizanu, te Cercle Bruggeu i Baselu, da bi ga Salzburg 2022. godine otkupio za 7 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi