Srca navijača Reala slomljena: Barca promarširala Madridom
Foto: EPA

Uvjerljiva pobjeda Katalonaca

Srca navijača Reala slomljena: Barca promarširala Madridom

Edmir Škorić

Barcelona je u 231. zvaničnom El Clasicu ponizila Real na Santiago Bernabeu. Katalonci su slavili sa 4:0.

Iako bez Lionela Messija, koji je kasnije ušao u igru, nogometaši Barcelone očitali su lekciju ljutom rivalu na Santiago Bernabeu. 

Očekivala se dosta neizvjesna utakmica, ali Barca je bila prejaka za danas indisponirani Real Madrid. 

Mreža Reala zatresla se već u 11. minuti. Luis Suarez je matirao Keylora Navasa nakon sjajnog proigravanja. U 15. minuti iz dobre pozicije Rakitić puca preko gola. Neymar u 20. minuti iz slobodnjaka sa preko 25 metara puca ravno u Navasa.

Tri minute kasnije Roberto loše šutira, a potom se povrijedio Mascherano, kojeg je zamijenio Mathieu. Real je najbolju šansju imao u 37. minuti, kada je Benzema promašio čitavu loptu s pet metara. Barca je imaal 2:0 šest minuta prije odlaska na odmor. Neymar je povukao kontru i onda uz dosta sreće savladao Navasa.

U samom finišu prvog dijela velika šansa za Katalonce, ali Marcelo s gol-linije izbacuje nakon udarca Suareza, a onda je i Rakitić izblokiran. 

Na početku drugog dijela Marcelo je imao dobru šansu za Kraljeve, ali je neprecizan,  potom James šutira sa nekih 20 metara, Bravo izbacuje u korner. Malo kasnije, u 51. minuti, Bale puca iznad gola. Neymar je opasan iz slobodnjaka u 54. minuti, Navas siguran.

Barca u 55. minuti dolazi do trećeg gola. Iniesta i Neymar su sjajno kombinovali, a onda golčina sjajnog veznjaka gostujućeg tima. Messi je u 58. minuti ušao umjesto Rakitića, a minutu ranije Suarez je propustio dobru šansu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Potpuni potop Barce dogodio se u 75. minuti. Suarez je izbjegao nedozvoljenu poziciju i riješio sve dileme oko pobjednika. Do kraja se rezultat nije mijenjao, a Isco je u 85. minuti zbog oštrog starta dobio direktan crveni karton.


Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti