Trener zbog kojeg djevojke pune tribine: Bio je anonimus, a sada o njemu i klubu bruji Evropa

Nevjerovatne rezultate je napravio u tri mjeseca

Trener zbog kojeg djevojke pune tribine: Bio je anonimus, a sada o njemu i klubu bruji Evropa

H. Zilić

Poznata je njemačka trenerska škola u svijetu fudbala koja je posljednjih godina udarila jedan novi i poseban temelj modernom fudbalu.

Jurgen Klopp, Thomas Tuchel, Julian Nagelsmann, samo su neki od imena koja prave velike rezultate u evropskom fudbalu. Iz pomenute garniture njemačkih stručnjaka posljednji koji je napravio iskorak je Roger Schmidt koji radi sjajne stvari sa Benficom u tekućoj sezoni.

Ipak, jedan momak lagano piše svoje trenerske stranice.

Koliko vas je čulo za Fabiana Hurzelera? Vjerovatno niko od vas do kraja prošle godine kada je u ruke dobio vruć krompir.

Hurzeler je preuzeo prvu ekipu St. Paulija koja je u ti momentima bila pri dnu Cvajte i prijetila im je borba za opstanak u drugoligaškom društvu, a onda na scenu stupa Hurzeler.

Ekipu je preuzeo početkom 2023. godine, a drugi dio šampionata počeo je 29. januara i vjerovali ili ne od tada pa do danas, Hurzeler je stvorio niz od osam pobjeda u osam utkamica, St. Pauli doveo do petog mjesta, sada razmišljjaju i o borbi za Bundesligu, a u osam utakmica imali su gol razliku 16:3. Na golu je bio i bh. reprezentativac Nikola Vasilj.

Oglasi

Nevjerovatna priča koju piše najmlađi trener u fudbalskoj Evropi. Rođen je 26. februara 1993. godine, dakle sa nepunih 30 godina preuzeo je profesionalan klub.

U trenerske vode uplovio je prije četiri godine, bio je saradnik u omladinskim selekcijama Njemačke, zatim je vodio drugi tim St. Paulija u nižim ligama, bio je asistent u prvom timu tima iz Hamburga, a sada je dobio priliku prvi put samostalno vodi jednu ekipu. I ima 100% uspješnost u karjeri, osam mečeva i posam pobjeda.

Ne voli puno da se hvali, iako je na naslovnicama mnogih medija u Njemačkoj i šire.

"Vjerujte samo radim posao koji volim, ako to ne volite, bježite od tog posla", rekao je Hurzeler i dodao:

Oglasi

"Ako tražimo neki recept to je psihologija igrača. Kao igrač sam bio nestašan neodgovoran i kako sam sazrijevao vidio sam koliko puta sam saigrače doveo u problem. To sada prenosim na svoje igrače ne želim da takvi budu."

Sve više je djevojaka na utakmicama St. Paulija, mnogi smatraju da je Hurzeler razlog. Smatraju ga u Njemačkoj najpoželjnijim muškarcem u svijetu sporta. Ističu njegovu jednostavnost. Na društvenim mrežama nije skoro nikako aktivan, a fudbal mu je sve u životu.

Na pitanja o djevojkama, partnerici, privatnom životu ne želi da priča. Sudeći po fotografijama veliki je zaljubljenik u kućne ljubimce.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CQMV2NWB2hs/?hl=hr[/instagram]

Oglasi

U St. Pauliju kažu da je predan maksimalno poslu. Uz klub je 24 sata. Od treninga, analiza, razgovora sa igračima. Ne smatra sebe pozantim, a i ne previše uspješnim.

Mediji u Njemačkoj mu ne daju mira, a kada ima slobodno vrijeme provede ga u šetnji.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CL2GGX5BoJf/?hl=hr[/instagram]

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

I na kraju mediji u Njemačkoj postavljaju jedno bitno pitanje. Da li se rađa novi trenerski mag svjetskog i evropskog fudbala?

Vrijeme će pokazati, dobro je krenuo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti