Slavlje na sjeveru Njemačke: Vasilj i društvo izborili plasman u Bundesligu

Bičakčić sa Braunschweigom izborio opstanak u Cvajti

Slavlje na sjeveru Njemačke: Vasilj i društvo izborili plasman u Bundesligu

Haris Zilić

Veliko slavlje je na sjeveru Njemačke, Hamburg će imati ponovo klub u Bundesligi, ali nije riječ o HSV-u. Ekipa St. Paulija je novi član Bundeslige.

St. Pauli je odigrao fenomenalnu sezonu u Cvajti, a kolo prije kraja ovjerili su plasman u elitu.

Tim iz Hamburga je danas u 33. kolu Cvajte savladao Osnabruck sa 3:1 i osigurao prve dvije pozicije koje vode direktno u Bundesligu.

Dvostruki strijelac za St. Pauli danas je bio Afolayan u sedmoj i 58. minuti, a mrežu gostiju pogodio je i Hartel u 68. minuti susreta. Počasni gol gosti su postigli iz penala u trećoj minuti sudijske nadoknade vremena.

Na golu St. Paulija je bio naš Nikola Vasilj koji ima odličnu sezonu i sa svojom ekipom slavi plasman u njemačku fudbalsku elitu. 

Oglasi

Ovome dodajmo da pored St. Paulija u Bundesligu ide i Holstein Kiel, a u baraž sa 16. timom iz Bundeslige će Fortuna Dusseldorf tako da je tu sve jasno.

Što se tiče začelja i tu je dosta toga jasnije kolo prije kraja.

Braunschweig za koji nastupa naš Ermin Bičakčić danas je savladao Wehen sa minimalnih 1:0 i izborio direktan opstanak u Cvajti i naredne sezone.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Osnabruck je ispao u treću ligu, a Hansa Rostock i Wehen će nam dati odgovor u posljednjem kolu ko će u baraž sa trećeplasiranom ekipom iz trećeg ranga, a ko će sa Osnabruckom direktno u popularnu Dritu.

Iz Bundeslige je ispao Darmstadt, a Koln, Union Berlin i Mainz će dati posljednje odgovore kada je u pitanju opstanak u Bundesligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi