Velikan "uprskao" povratak u društvo najboljih, lider doživio "šamar" na svom terenu
FOTO: EPA

Ludilo u finišu sezone

Velikan "uprskao" povratak u društvo najboljih, lider doživio "šamar" na svom terenu

Haris Zilić

Njemačka druga liga ili popularna Cvajta ove sezone donosi novu ludnicu u finišu, a kultni klub je opet uprskao cijelu sezonu i visi mu povratak u Bundesligu.

HSV je u 29. kolu danas remizirao kod Magdeburga 2:2, a bod su spasili golom Mefferta u četvrtoj minuti sudijske nadoknade.

Prije toga Magdeburg je vodio na poluvremenu sa 2:0 golovima El Hankouria iz penala u 26. minuti, a isti igrač je pogodio za 2:0 u semdoj minuti nadoknade prvog poluvremena. HSV je od 24. minute igrao s igračem manje nakon isključenja Ramosa.

Ipak u nastavku stižu do poravnanja, a prije pomenutog gola Mefferta za 2:2 u samom finišu, za 2:1 je pogodio Schonlau u 68. minuti utakmice.

Šokantan poraz doćivio je St. Pauli na svom terenu od Elversbegrga u sjajnoj utakmici rezultatom 4;3, što je dodatno zakuhalo vrh tabele. U trećem današnjem duelu Braunschweig i Hannover su remizirali 0:0.

Oglasi

Četiri kola prije kraja prvenstva lider Cvajte je Holsten Kiel sa 58 bodova i na dobrom su putu da se plasiraju u Bundesligu, nakon što su prije toga dva puta gubili u baražima.

Na drugom mjestu je St. Pauli sa 57 bodova, a danas su propustili ogromnu šansu da skoro riješe sve dileme pa sada moraju strahovati u naredna četiri kola.

Na trećem mjestu koje vodi u baraž sa 16. ekipom iz Bundeslige nalazi se Fortuna Dusseldorf sa 52 boda, a HSV je četvrtopalsirani sa 49 bodova i teško može do direktnog plasmana u Bundesligu, ali za baraž se relano još mogu boriti.

O baražu i trećem mjestu mogu razmišljati Hannover sa 45 i Hertha sa 44 boda iako je to sve na nekoj matemtičakoj kombinaciji.

Na začelju tabele je također gužva. Schalke se pobjedom protiv Nurnberga od 2:0 doveo i sigurnu zonu sa 35 bodova, a iza njih je Magedburg sa 33 boda. Nakon Magdeburga tri tima imaju po 31 bod, a to su Wehen, Braunschweig i Hansa koja je na 16. poziciji koja vodi u baraž sa trećeplasiranom ekipom iz trećeg ranga takmičenja popualrne Drite.

Oglasi

U opasnoj zoni četiri kola prije kraja su Kaiserslautern sa 29 bodova i Osnabruck sa 24 boda koji je već jednom nogom trećeligaš.

Zanimljov je da Kaiserslautern može ispasti u treći rang takmičenja u sezoni kada je došao do finala Kupa gdje ih očekuje duel protiv Bayer Leverkusena.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Nema sumnje da je i ove sezone njemačka Cvajta jedna od najinteresantnijih evropskih fudbalskih liga, kako u borbi za vrh, tako i u borbi za opstanak.

Vidjet ćemo ko će se na kraju radovati ko tugovati, čeka nas 360 odlučujućih minuta ove sezone.

Top Komentari

single1992
Ludi seks satima zaredom, jake erekcije, živopisni orgazmi, puno sperme i povećani testosteron i siguran u bilo kojoj dobi! Ne propustite priliku da svoj seks učinite nezaboravnim----> use.my/bedblog
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi