Šta će Ferguson reći na ovakvu izjavu Rooneyja?

Njemu je Van Gaal najbolji

Šta će Ferguson reći na ovakvu izjavu Rooneyja?

E. Škorić

Bivši engleski reprezentativac Wayne Rooney govorio je o trenerima u Manchester Unitedu.

Iako je najbolje vrijeme proveo igrajući kod Fergusona u Manchesteru, Rooney koji danas igra u MLS-u istakao je da je za njega Louis van Gaal bio najbolji.

"Van Gaal je bio najbolji ako gledamo taktički aspekt igre. Donio je defanzivnu formu i svatko je znao svoju ulogu u momčadi. Radilo se o tome da jednako dobro odradimo posao u odbrani i u napadu. Van Gaal je osvojio par trofeja, ali na kraju nije ispalo kako su se svi nadali", rekao je Rooney.

Van Gaal je vodio United do FA kupa 2016. godine, a dva dana nakon toga dobio je otkaz. Vodio je još Ajax, Barcu, Holandiju, AZ i Bayern.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Top Komentari

larokblum
Pregrijo na hamerickom suncu!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi