Šta je policija našla u skladištu BBB-a? Letve, municija, Pavelić, Hitler...

Privedeno 20 osoba

Šta je policija našla u skladištu BBB-a? Letve, municija, Pavelić, Hitler...

Zagrebačka policija je objavila da je prije, za vrijeme i nakon nedjeljnog derbija Dinama i Hajduka privela 20 osoba.

Policajci su odradili pretres prostorija Kluba navijača Dinama, Bad Blue Boysa, koji se nalazi u Ulici kralja Držislava 8, a objavljen je i video pretrage na kojem se vidi šta su tamo zatekli i zaplijenili.

Kako se može vidjeti, policajci su pronašli desetke letvi, bejzbolskih i teleskopskih palica, a uz uobičajeni navijački arsenal poput baklji, boksera i fantomki nađena je čak i municija za vatreno oružje.

Pored toga, zaplijenjena su i četiri toki-vokija koje policija puno teže nadzire od mobitela, a za njih se pretpostavlja da su korišteni u organizaciju navijačkih akcija.

U prostorijama BBB-ovog skladišta vidljivo je mnogo natpisa na oronulim zidovima, a tu su i grafiti u čast Adolfa Hitlera, Ante Pavelića, nekoliko kukastih križeva...

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Policija je u nedjelju poduzela mjere i radnje s bitnim ciljem sprječavanja sukoba unutar frakcija domaćih navijača prije, tokom i nakon nogometne utakmice na Maksimiru. Isto tako, slijedom određenih događaja toga dana, imali smo dovoljno osnova sumnje da provedemo i dodatne mjere i radnje kako bi umanjili moguće posljedice nekih eventualno planiranih protupravnih ponašanja, a u isto vrijeme proveli kriminalistička istraživanja s ciljem da počiniteljima pružimo jasnu poruku da počinjenje kaznenog djela nosi ozbiljne posljedice", rekla je glasnogovornica PUZ-a Marija Goatti.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NKZ1922
Navijacke skupine su obicno leglo fasisticki, nacisticki ili nacionalisticki nastrojenih narkomana i klosara. Naravno cast izuzecima koji su tu da podrzavaju svoj klub koji istinski vole, a ne da im tribina sluzi za lijecenje nekih frustracija ili kompleksa
29 7
Stanley
ustase kao i oni iz mostara
26 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi