Šta je potrebno da (ne)budemo prvi u grupi?
Treba nam bod protiv Austrije, a u nekim kalkulacijama smo prvi čak i sa porazom

Imamo maksimalnih devet bodova, ali nije gotovo

Šta je potrebno da (ne)budemo prvi u grupi?

Nekima se ne sviđa Liga nacija, to novo UEFA-ino takmičenje koje neki smatraju 'bezveznim', ali mi za sada nemamo razloga da mislimo tako jer su dosadašnje tri utakmice koje smo tamo odigrali značajno popravile atmosferu u i oko bh. reprezentacije.

Našem narodu su tri pobjede iz isto toliko utakmica ponovo probudile veliku želju za domaćim reprezentativnim fudbalom, pa se čini da se ona stara, prepoznatljiva euforija oko Zmajeva polako vraća.

Međutim, iako imamo maksimalnih devet bodova, još uvijek nismo sigurni da ćemo završiti kao prvoplasirana ekipa u grupi 3 i plasirati se u Ligu A, te u playoff u kojem ćemo tražiti plasman na Evropsko prvenstvo.

Za sada je BiH prva sa maksimalnim učinkom, ali i utakmicom više od Austrije koja je na drugom mjestu sa tri boda. Sjeverna Irska više nema šansi, pa će ugostiti Austrijance u jednoj utakmici koja za njih neće imati rezultatski imperativ.

Uzmemo li u obzir najrealniji scenarij, a to je da Austrija pobijedi u Sjevernoj Irskoj, našoj reprezentaciji će biti potrebno da u Beču ne izgubi sa dva gola razlike. U slučaju remija, BiH bi sigurno završila na prvom mjestu, a vrijedi nagllasiti da se u Ligi nacija kod ekipa sa istim brojem bodova prvo gledati međusobni skor, pa tek onda gol razlika.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Čak i ako izgubimo u Beču 15. novembra, ostat će nam šansa da budemo prvi u grupi jer tri dana kasnije Austrijanci igraju u gostima protiv Sjeverne Irske. U tom slučaju, morat ćemo navijati za Sjevernoirce da barem uzmu bod, ali ostavimo kalkulacije po strani.

Meč Austrije i BiH igra se 15. novembra na stadionu Ernst Happel u Beču, gdje će sigurno Zmajevi imati podršku preko 10.000 navijača.

Top Komentari

Saimai1316
Hahaha koji smo mi propaliteti,najjaci u grupi sve pobijede imamo i kao kalkuliramo sta ako itd,,nema tu racunanja nefo ako bog da pobjeda u Becu i gotovo
82 5
Damče
Uvjek ima ako. Kako u fudbalu tako i u životu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi