Šta je to Bielsa usadio u mozgove igrača Leedsa

Briljantni argentinski trener

Šta je to Bielsa usadio u mozgove igrača Leedsa

Trener u stručnom štabu Leeds Uniteda Carlos Corberan vjeruje da su ekipa bilježi odlične rezultate i na samom je vrhu Championshipa zbog mentaliteta Marcela Bielse, koji zahtijeva da igrači nikada ne daju ništa manje od 100 posto.

U nedjelju je Leeds protiv Aston Ville bio na ponajvećem testu, domaćini su vodili dva razlike prije poluvremena na Villa Parku gdje je Leeds zadnji put slavio 2003.

Ipak Leeds je uspio preokrenuti s 0:2 na 3:2 i ulazi u drugu polovicu sezone kao vodeći tim prvenstva.

Corberan je priznao da će prvenstvo do kraja biti zahtjevno, ali da igrači uspijevaju replicirati Bielsin mentalitet svakog dana.

"Ova godina će biti vrlo zahtjevna godina i moramo dati najbolje od sebe kako bi svi imali tu ideju na umu", rekao je Corberan LUTV-u nakon Leedsove pobjede protiv Ville.

“Mislim da je Marcelo trener koji je uvijek usmjeren na to da u mozak svakog igrača usadi to da mora dati sve od sebe svaki dan, svaku utakmicu.
 
"Na kraju, rezultat možete ostvariti isključivo uz prisutnost takvog mentaliteta."

Leeds ima prednost od šest bodova nad West Bromom, a Bijelci se nadaju da će zadržati svoju dosljednost i u drugoj polovini sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi