Šta kažu kladionice: Ko su favoriti za osvajanje Zlatne lopte?

Messi ili Van Dijk?

Šta kažu kladionice: Ko su favoriti za osvajanje Zlatne lopte?

Argentinski napadač i prva zvijezda Barcelone Leo Messi još uvijek je prvi favorit za osvajanje Zlatne lopte za ovu godinu. 

Do prije nekoliko dana nije bilo apsolutno nikakvih dilema ko će na kraju godine osvojiti Zlatnu loptu, a onda je Liverpool izbacio u polufinalu Lige prvaka Messija i njegovu Barcu, ali utisak je da to nije mnogo poremetilo Argentinca kada je u pitanju osvajanje ove nagrade.

Prema vodećim svjetskim kladionicama, Messi je još uvijek uvjerljivo prvi favort za osvajanje Zlatne lopte sa kvotom od 1,50, dok je iza njega defanzivac Liverpoola Virgil van Dijk sa kvotom 2,87. Na listi od top pet favorita još su Mohamed Salah, Cristiano Ronaldo i Raheem Sterling, ali jasno je da nijedan od njih trojice neće osvojiti nagradu.

Inače, Messi trenutno ima pet Zlatnih lopti, baš kao Ronaldo, a ovu nagradu je za prošlu godinu osvojio Hrvat Luka Modrić koji je potom odigrao vrlo slabu sezonu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zanimljivo, među favoritima ove godine nema Francuza Kyliana Mbappea koji je u Francuskoj osvojio sve nagrade, ali mu je sezonzu svakako uništilo rano ispadanje iz Lige prvaka.

Top Komentari

MirzaBarucic
Zna se, 6 Zlatna Lopta NAJBOLJEM svih vremena! Baj, baj, Insta-fanovi Penalda.
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti