Veliki preokret Leedsa za prvo mjesto na tabeli!
(Foto: EPA) Trener Leedsa, Marcelo "Luđak" Bielsa

Championship, 29. kolo

Veliki preokret Leedsa za prvo mjesto na tabeli!

Večeras su u okviru 29. kola Championshipa na Elland Roadu snage odmjerili Leeds i Millwall. Viđena je izuzetno zanimljiva utakmica, a na kraju je Leeds slavio rezultatom 3:2 - nakon velikog preokreta.

Utakmica nije počela dobro za Leeds pošto je Millwall poveo u 4. minuti preko Hutchinsona, da bi Wallace sa bijele tačke u 23. povisio na 0:2.

Vodstvom "Lavova" od 0:2 se otišlo na odmor, ali u nastavku Leeds stiže do preokreta.

Patrick Bamford je u 48. pogodio za 1:2, da bi Hernandez u 62. poravnao na 2:2. Nije se dugo čekalo ni na treći gol Leedsa. Igrala se 66. minuta kada je Bamford ponovo pogodio i doveo svoj tim u vodstvo.

Ispostavilo se da je u 66. minuti postavlje konačni rezultat s obzirom da je Leeds slavio pobjedu rezultatom 3:2.

Pobjeda je to koja je Leedsu donijela prvo mjesto (55 bodova) na tabeli Championshipa pošto je WBA (ostao na 53 boda) večeras poražen na gostovanju kod Cardiffa rezultatom 1:2.

Preokret je viđen i u Wiganu gdje je istoimena ekipa sa 2:1 savladala Sheffield Wednesday.

Poveli su gosti preko Murphyja u 32. minuti, ali u drugom polovuremenu Wigan stiže do pobjede zahvaljujući golovima Moorea i Lowea.

Zanimljivo je, posebno u drugom poluvremenu, bilo i na Kenilworth Roadu gdje je domaći Luton sa 3:2 savladao Derby County.

Poveo je Derby preko Rooneyja u 63. minuti, ali su domaći poravnali četiri minute kasnije preko Ruddocka.

U 74. minuti Luton stiže do preokreta pošto je za 2:1 pogodio Daniels, ali 11 minuta kasnije gosti postižu gol za 2:2. Strijelac je bio Martin.

Ipak, u 86. minuti Bogle nespretno intervenište i postiže autogol za pobjedu Lutona od 3:2. Treba istaći i da je Derby u 88. minuti ostao sa igračem manje jer je Lowe zaradio crveni karton.

Rezultati večeras odigranih utakmica 29. kola:

Blackburn - QPR 2:1
Brentford - Nottingham 0:1
Cardiff - WBA 2:1
Hull - Huddersfield 1:2
Leeds - Millwall 3:2
Luton - Derby 3:2
Wigan - Sheffield Wednesday 2:1
Readin - Bristol City 0:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi