Šta se dešava na zapadu Starog kontinenta? Odgađaju se utakmice jedna za drugom

Mnogi danas neće na teren

Šta se dešava na zapadu Starog kontinenta? Odgađaju se utakmice jedna za drugom

A. Čaušević

Mnogi ljubitelji fudbala u zapadnoj Evropi svoju nedjelju neće provesti na tribinama gledajući voljeni klub. 

U zapadnoj Evropi se odgađaju utakmice jedna za drugo, razlog su izuzetno nepovoljni vremenski uslovi zbog koji bi bili ugroženi kako navijači tako i fudbaleri.

Oluje "Sabine" je već poremetila planove organizatorima Bundeslige. Ranije je odgođen meč između Borussije Moenchegladbacha i Koelna, a danas neće biti fudbala ni u Belgiji i Nizozemskoj.

Razlog za neodigravanje utakmica u zemljama Beneluxa je oluja "Chiara" jer se očekuju udari jači od 120 km/h, pa su tamošnji metereološki zavodi već izdali narandđaosto upozorenje.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"Nakon konsultacija s klubovima, lokalnim vlastima i policijom, zaključili smo kako se ne može garantovati sigurnost gledaocima i igračima zbog vremenskih uvjeta koji se očekuju", objavio je FS Nizozemske.

Kada su u pitanju najjači rangovi, u Nizozmeskoj su odgođene utakmice Utrecht - Ajax, AZ Alkmaar - Feyenoord, Sparta Rotterdam - Den Haak i Emmen - Twente, a u Belgiji duel Standard Liegea i Club Bruggea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi