Šta se dešava u Barceloni? Nou Camp ponovo gotovo prazan

Ni Valverdeu nije jasno

Šta se dešava u Barceloni? Nou Camp ponovo gotovo prazan

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone sinoć su na domaćem terenu savladali Valenciju sa 1:0 u prvom meču polufinala Kupa Kralja.

Katalonski klub je teže od očekivanog stigao do pobjede protiv Šišmiša, a jedini gol na utakmici postigao je Luis Suarez. Barcelona je dominirala tokom cijele utakmice i imala znatno veći posjed lopte, ali Valencia je došla s jasnim ciljem, a to je da prime što manje golova.

Međutim, pored svega ono što je čudno španskim medijima jeste da na utakmicama Barcelone ima sve manje navijača. Na sinoćnjem meču na tribinama je bilo "skromnih" 50.959 navijača što je veoma malo s obzirom da se igrao meč polufinala Kupa Kralja i to protiv rivala Valencije.

Ipak, činjenica je da su utakmice Barcelone znatno manje posjećene nego prethodnih sezona kada je prosjek bio skoro 80 hiljada po utakmici. Španski mediji pokušavaju shvatiti zbog čega je naglo pao interes za mečeve jednog od najpopularnijih klubova svijeta.

Mundo Deportivo prenosi da bi se glavni razlog trebao tražiti u tome što već mjesecima u Kataloniji vlada nešto napetija atmosfera nakon referenduma za nezavisnost. Očito je da turisti u posljednje vrijeme i ne posjećuju toliko Barcelonu što se odrazilo i na utakmicama ovog kluba.

"Samo 50.000 navijača na Nou Campu? Pa, ne znam šta više da uradimo da vratimo navijače na tribine. Raspored na ne pomaže, zima je i radni dan, vjerovatno je to", rekao je Ernesto Valverde nakon sinoćnje utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti