Šta se dešava u Torinu? Rabiot odbio da se vrati na trening Juventusa

Izazvao bijes čelnika kluba

Šta se dešava u Torinu? Rabiot odbio da se vrati na trening Juventusa

Endin Čaušević

Francuski fudbaler Adrien Rabiot pred početak ove sezone stigao je u Juventus iz PSG-a bez obeštećenja.

Rabiot je napustio Parižane kada mu je istekao ugovor, ali dolazak u Juventus se nije pokazao kao najbolji potez. U PSG-u čak nije igrao u drugom dijelu prošle sezone jer je odbio produžiti ugovor i odlučan je bio da dođe u Juve, ali čini se da je pogriješio.

Francuski veznjak je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 24 utakmice za Juventus, ali gotovo svaki put je ulazio u igru u finišu utakmice. Rabiot je počeo pokazivati nezadovoljstvo zbog statusa u ekipi i gotovo sigurno da će napustiti Juve na kraju sezone.

Početkom pandemije koronavirusa on je odlučio da otputuje u Francusku gdje boravi već više od mjesec dana. Iako su treninzi Juventusa počeli prošle sedmice od Rabiota nema ni traga ni glasa.

Tuttosport piše da je on odlučio ostati u Francuskoj dok se ne odluči da li će Serija A biti nastavljena. Ova odluka je izazvala bijes čelnika Juventusa koji su tražili od njega da se vrati u Torino, ali on to još uvijek nije uradio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pored njega van Italije je i Gonzalo Higuain, ali je on dobio dozvolu od kluba da ostane još nekoliko dana u Argentini.

Rabiot je ovim potezom sebi dodatno otežao poziciju u Juventusu i bit će pravo čudo ukoliko i naredne sezone ostane u redovima prvaka Italije.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti