Pjanić potpisuje na četiri godine? Zanimljivo, u Barcelonu neće otići sam iz Torina

Očekuje se i De Sciglio

Pjanić potpisuje na četiri godine? Zanimljivo, u Barcelonu neće otići sam iz Torina

Edmir Škorić

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić sve se snažnije povezuje s Barcelonom i izgleda kako bi transfer mogao da se ostvari u narednom periodu.

Barcelona je odlučna kupiti 30-godišnjeg Pjanića, koji je navodno već prihvatio ugovore Katalonaca i pred njim je četverogodišnji ugovor s osam miliona eura po sezoni.

Neke informacije govore da će do kraja sedmice Barcelona realizovati transfer veznjaka Juventusa, a zanimljivo je kako bi iz Torina put Barcelone mogao da krene još jedan njegov saigrač, a radi se o beku Mattiji de Scigliju.

De Sciglio je još jedna zvijezda Stare dame koju Barcelona želi dovesti, a on bi imao ulogu rezervnog beka nakon što će, izvjesno je i to, Nelson Semedo napustiti Nou Camp. De Sciglio bi se za svoje mjesto borio sa Sergijom Robertom, koji je ionako često upotrebljiv na poziciji veznog.

Defanzivac je ove sezone imao 12 nastupa za prvaka Italije u svim takmičenjima i postoji velika šansa da zajedno s Pjanićem ubrzo postane dio još jednog velikana svjetskog nogometa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Što se tiče samog transfera Pjanića, činjenica je da nije jednostavno isti dogovoriti zbog toga što se uključuje nekoliko igrača. Razmjena Barce i Juventusa je izvjesna, ali posao za sada kvari Arthur Melo, mladi Brazilac koji nije spreman da ode iz Barcelone u Torino, mada neko će ipak morati da se žtvuje u redovima Katalonaca.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Denchi
Nema Barca para ni za Pjanica a jos manje za Lautara, ovaj Braithwaite im je taman njihov nivo...
2 7
Dtox
Nek ponese dobar mekan jastuk, trebace mu :)
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi