Šta se dešavalo u Rizeu? Golovi padali, lopte nema u mreži

Srećom tu je VAR

Šta se dešavalo u Rizeu? Golovi padali, lopte nema u mreži

U Rizeu je večeras odigrana utakmica na kojoj je viđeno devet golova pošto je Bešiktaš sa 2:7 savladao domaći Rizespor u okviru 27. kola turske Super lige.

Sjajnu partiju je pružio Adem Ljajić koji je postigao dva efektna gola i upisao tri asistencije, dok je njegov saigrač Yalcin upisao hat-trick za svega 20 minuta na terenu.

Yalcin je u igru ušao u 69. minuti, a svoj hat-trick kompletirao u 89. minuti sjajnim udarcem u rašlje gola Rizespora.

Međutim, sudije iz VAR sobe su morale asistirati glavnom arbitru i potvrditi Yalcinov treći gol pošto je lopta nakon prelaska gol linije prošla kroz pocijepanu mrežu i završila izvan gola. Sudija nije mogao biti siguran da li je lopta prošla kroz mrežu ili je šut završio pored gola, ali je u Turskoj srećom uveden VAR, pa većih problema sa rješavanjem pomenute situacije nije bilo.

Međutim, slična situacija se desila i u finišu prvog dijela dok je na isti gol napadao Rizespor. Muriqi je u 42. minuti pogodio za 1:2, ali je lopta također prošla kroz mrežu. Očigledno tada ljudi zaposleni na održavanju stadiona nisu uradili dobar posao, pa su dozvolili da se situacija ponovi kod šuta Yalcina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi