Šta se dešavalo u Rotterdamu?
Rukovodstvo lige i predstavnici oba tima sutra će na sastanku dogovoriti novi termin ove utakmice (Foto: Feyenoord)

Prekinut meč Feyenoord - Venlo

Šta se dešavalo u Rotterdamu?

M. Šljivak

Meč 11. kola prvenstva Holandije između Feyenoorda i Venla na De Kuip stadionu u Rotterdamu prekinut je danas zbog nestanka električne energije nakon svega 35 sekundi od početka meča.

Samo što je lopta krenula sa centra došlo je do nestanka električne energije na stadionu. Igrači oba tima su na znak sudije nastavili igru, ali je susret ubrzo ponovo prekinut.

Igrači su sačekali 30 minuta na terenu dok se problem pokušao riješiti, ali na kraju je sudija odlučio da se utakmica ne odigra.

"Prekid je trajao duže nego što bi trebalo i odlučio sam da se utakmica ne odigra. Nije se naziralo rješenje za ovaj problem, mrak je brzo padao i ovo je logična odluka", rekao je sudija Bas Nijhuis.

Direktor stadiona Jan van Merwijk se nakon svega izvinio navijačima.

"Strašno nam je žao što se sve ovo desilo. Lokalizovali smo problem, ali nismo ga uspjeli popraviti. Razočarani smo", poručio je on.

Navijači su pokušali telefonima da pomognu. Kompletan stadion je bio osvijetljen, ali sudija nakon svega nije želio da nastavi meč jer je mrak padao i nije bilo mogućnosti da se meč odigra.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Top Komentari

king11
sirotinja holandska, nemaju para da plate struju
15 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi