U današnje vrijeme ovo je potez za čuđenje: Ajax, Feyenoord i PSV prave revoluciju!

Udružili snage kako bi ojačali ligu

U današnje vrijeme ovo je potez za čuđenje: Ajax, Feyenoord i PSV prave revoluciju!

Tri najveća holandska kluba - Ajax, PSV  i Feyenoord ovih dana su u centru pažnje holandske javnosti.

Naime, čelnici ova tri kluba su izašli sa prijedlogom da se odreknu 10 posto novca dobijenog od Lige prvaka i Evropa lige ove sezone za dobrobit holandske Eredivisije.

Drugim riječima, ovi klubovi će Holandskom savezu dati 10 posto novca kojeg zarade od evropskih takmičenja ove sezone kako bi se poboljšala infrastruktura lige i kako bi se kasnije eventualno ojačala ista tako što će se smanjiti broj klubova.

Treba reći i to da još uvijek nije tačno formulisano šta bi se sve konkretno trebalo uraditi za taj novac, ali jasno je da pomenuta tri kluba više ne žele da igraju na stadionima sa vještačkom travom, tako da će taj dio biti jedan od prioriteta.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Kako prenose holandski mediji, očekuje se da će Savez od pomenute inicjative "inkasirati" oko 10 miliona eura, a nakon toga će imati pune ruke posla da najjaču holandksu ligu učine mnogo jačom.

Naravno, tri najjača holandska kluba imaju velikih problema u evropskim takmičenjima proteklih možda i nekoliko decenija obzirom da je ostatak lige vrlo slabašan, pa na ovaj način žele da pojačaju konkurenciju, a samim tim kvalitet lige i vlastiti kvalitet. Da li će uspjeti, ostaje nam da vidimo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi