Šta se desilo na sastanku čelnika Barcelone i Eintrachta?
Fantastični srbijanski napadač nalazi se pred transferom karijere. Mogao bi od naredne sezone nositi dres velike Barcelone (Foto: EPA)

Luka Jović na Nou Campu?

Šta se desilo na sastanku čelnika Barcelone i Eintrachta?

M. Šljivak

Luka Jović sinoć je Eintrachtu donio prolaz u četvrtfinale Evropske lige.

Mladi srbijanski napadač je pogodio protiv Intera na majstorski način i tako je potvrdio da je trenutno među najboljim mladim igračima Evrope.

Jović je već odavno meta mnogih evropskih velikana. Ipak, jedan je napravio prvi konkretan potez, a to je Barcelona, čije je rukovodstvo sinoć boravilo u Milanu.

Nakon meča je navodno održan sastanak između glavnih ljudi njemačkog kluba i čelnika Barcelone koji su stigli na Giuseppe Meazzu. Nakon razgovora postavljena je i cijena, pa će katalonski velikan za Jovića morati da izdvoji minimalno 46 miliona eura.

Naravno, ova cifra bi mogla i da naraste. Činjenica je da Jovića žele mnogi u svojim redovima, a spominju se Real, Bayern i Chelsea...

Jović je ove sezone zaista čudesan. Nezaustavljiv je po protivničke odbrane i 21-godišnji napadač je trenutno na učinku od 22 gola i sedam asistencija u 35 odigranih utakmica u svim takmičenjima.

Biće interesantno pratiti šta će se dešavati sa Jovićem. Ljetni prelazni rok je jako blizu i ovaj mladi fudbaler bi mogao već kao 21-godišnjak ostvariti transfer života.

Podsjetimo, Luka Jović je rođen u Bosni i Hercegovini, ali nastupa za selekciju Srbije, gdje je prošao sve omladinske selekcije.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

coffeedzic
"Novinari", Jović je igrač Benfice na posudbi u Frankfurtu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi