Šta se desilo s igračem kojeg je Real doveo umjesto Coutinha 2008. godine?
Prije deset godina bio je na korak od Real Madrida, ali se sve promijenilo u posljednjem trenutku kada su Kraljevi napravili ogromnu grešku

Vjerovali su da je bolji od Coutinha

Šta se desilo s igračem kojeg je Real doveo umjesto Coutinha 2008. godine?

Endin Čaušević, foto: EPA

Philippe Coutinho ponovo je u centru špekulacija iako je januarski prelazni rok tek počeo. Brazilac se nalazi na meti Barcelone koja želi svim silama da ga dovede iz Liverpoola već mjesecima.

Redsi su svjesni da je Coutinho jedan od najvažniji igrača ove ekipe i ne žele tako lako da ga puste u Barcu iako Brazilac ne krije da mu je želja da nastavi karijeru na Nou Campu. U jeku špekulacija pojavila se i jedna zanimljiva priča koja se desila prije deset godina, a u fokusu su bili Coutinho i Real Madrid.

Naime, Coutinho je 2008. godine bio veoma blizu da karijeru nastavi u kraljevskom klubu. Tada 15-godišnja nada Vasco de Game privukla je pažnju mnogih ekipa svojim igrama, a tadašnji sportski direktor Kraljeva, Miguel Angel Portugal, pokušao je Coutinha dovesti u akademiju madridskog kluba.

"Coutinho je već tada zadivio mnoge igrama u Vasco de Gami i to je bilo ime za koje su mnogi čuli. Želio sam da ga dovedem u Real Madrid jer sam vjerovao da je to pravi potez. Sve je bilo po planu, ali kada sam se vratio u Brazil tadašnji predsjednik Reala, Ramon Calderon, imao je iznenađenje za mene, ali i Coutinha", rekao je Portugal, te nastavio:

"Predsjednik Calderon mi je tada rekao da je odlučio dovesti 16-godišnjeg Alipija koji je također bio brazilska nada i igrao je za Rio Ave. Bio je zanimljiv igrač i uspio je da dođe u Real Madrid. Ipak, već tada sam znao da smo pogriješili što nismo doveli Coutinha koji bi nas koštao baš kao i Alipio, 2,5 miliona eura".

Nakon dolaska u Real Madrid Alipio je proglašen za novog Cristiana Ronalda. Međutim, blago rečeno nije uspio da opravda očekivanja. Nije se nametnuo za prvi tim Kraljeva, a tri godine kasnije kupila ga je Benfica gdje također nije igrao za prvi tim.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon toga igrao je na Kipru za Omoniju, u Grčkoj za Apollon Smymi, a nakon toga se vratio u Brazil gdje je igrao za Luverdense, Vitoriju i Atletico Goianiense. Trenutno igra u dresu brazilskog drugoligaša Vila Nove. Možemo reći da je on bio pogrešan izbor Real Madrida prije deset godina.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi