Stadion Beckhamovog Miamija koštat će 750 miliona funti i imat će palme na krovu

Stadion Beckhamovog Miamija koštat će 750 miliona funti i imat će palme na krovu

Edmir Škorić

Novi stadion Intera Miamija, tima koji od naredne sezone igra u MLS-u, bit će nešto spektakularno.

Freedom Park u Miamiju bit će budući dom nove MLS franšize, a njegov izgled oduzima dah. Stadion vrijedan 750 miliona funti imat će na krovu palme i koktel bar.

Stadion neće biti spreman tako brzo, plan je da se završi negdje do 2022. godine, dakle dvije sezone nakon što Miami počne da igra utakmice.

Ova franšiza će imati dva stadiona. Jedan je u Fort Lauderdaleu na sat od centra Miamija, a drugi, ovaj spektakularni s palmama na krovu, bit će izgrađen na golf terenu Melreese u blizini aerodroma u Miamiju i on će imati kapacitet oko 25.000.

Lockhart stadion bi do početka nove sezone i debitanskog nastupa Miamija u MLS-u trebao da bude potpuno renoviran i bit će privremeni dom igrača dok se ne napravi novi stadion Freedom Park.

Top Komentari

Benjamingst
I mi smo dobili MLS pravi se stadion od 20000 nesto slicno kao sto je Golden one arena Kingsa... samo mislim na trebine I izgled... Klub se zove Sacramento Republic FC
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi