Sloga ubjedljiva, pet pogodaka u Čapljini

Prva liga Federacije BiH

Sloga ubjedljiva, pet pogodaka u Čapljini

S. Mlaćo, foto: E. Dindić

Sloga je danas na svom terenu sasvim očekivano savladala bugojansku Iskru (4:0) i sada ima pet bodova prednostu u odnosu na prvog pratioca Olimpika.

Bugojanci nisu mnogo pokazali, Sloga je pored četiri pogotka stvorila i veliki broj prilika te na kraju zasluženo slavila.

Prva je zaprijetila Iskra, Šehić je šutirao ali golman Lalić brani. Uzvraća na drugoj strani Poturalić, međutim Karavdić na mjestu.

Stokić je zaprijetio u 14. minuti, Karavdić opet spašava, ali tri minute kasnije isti igrač pogađa iz slobodnog udarca i dovodi svoj tim u vodstvo. Domaći na tome nisu stali, pa je zaprijetio kasnije Poturalić te Milaković, međutim Karavdić je bio junak svog tima.

U 41. minuti Šehić je mogao poravnati rezultat, nije imao ni sreće, a na drugoj strani nakon kornera Kostić trese mrežu Iskre i na pauzu domaće odlazi sa dva gola prednosti.

3:0 je bilo u 62. minuti. Sjajan ubačaj Efendića, Stokić glavom matira Karavdića. Konačnih 4:0 postavio je pet minuta prije kraja Kostić na asistenciju Musića.

Velež je u hercegovačkom derbiju slavio u Čapljini protiv istoimenog domaćina 3:2. Na samom startu domaći su ostali sa deset igrača. Isključen je Popović, ali nešto kasnije i Kulović kod Veleža, pa su momčadi igrački bile izjednačene.

U 30. minuti Mujanović donosi slavlje navijačima Veleža, a pred odlazak na odmor vodstvo udvostručuje Behram.

Čapljina u 63. minuti smanjuje preko Buhača, ali samo pet minuta kasnije Behram povisuje na 3:1. Solo prodor zbog kojeg je izmamio i aplauze domaćih navijača.

Nakon dva realativno brza pogotka bilježimo dvije sjajne prilike za Velež, ali Behram, te nešto kasnije Brandao nisu bili precizni. U 83. minut Jović šutira, međutim stativa spašava Rođene.

Domaći se nisu predavali, a konačnih 2:3 postavio je pred sami kraj autogolom Imamović. Leko  je u posljednjim sekundama pogodio mrežu Veleža, ali signaliziran je ofsajd.

Prva liga Federacije BiH, 25. kolo:

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Sloga Simin Han - NK Iskra 4:0

HNK Čapljina - FK Velež 2:3

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi