Jakirović i Rijeka spasili čast hrvatskih klubova u Konferencijskoj ligi
FOTO: Damir Skomrlj/CROPIX

Osijek nije mogao do čuda

Jakirović i Rijeka spasili čast hrvatskih klubova u Konferencijskoj ligi

Haris Zilić

Hrvatski klubovi imali su više razloga za tugu nego za sreću u trećem pretkolu Konferencijske lige. Samo jedan klub je prošao u play-off od tri. Nakon Hajduka večeras se od Evrope oprostio i Osijek. Rijeka je bila uspješna.

Osijek je ostvario pirov trijumf u revanšu protiv turskog Adana Demirspora rezultatom 3:2.

Tim iz Slavonije je u prvom duelu u Turskoj pregažen sa 5:1 tako da im je večeras trebalo čudo do kojeg nisu došli, pa predstavnici Turske idu dalje sa ukupnih 7:4.

Poveli su gosti 0:1 golom Sarija u 31. minuti, a izjednačenje je donio Nejašmić u 43. minut. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 1:1.

U nastavku ofanzivnija igra Osijeka koji je kkenuo na sve ili ništa.

Caktaš u 59. minuti pogađa za 2:1 i daje kakvu takvu nadu domaćinima. Apetiti Osiječanima porsali su u 82 minuti kaa je Gržan pogodio za 3:1.

Oglasi

Ipak, da ne dođe do neke drame u finišu utakmice pobrinuo se Erdogan golom u prvoj minuti sudijske nadoknade za konačnih 3:2.

Rijeka je opravdala ulogu favorita protiv B36 Torshvana sa Farskih ostrva.

Nakn trijumfa u prvoj utakmici od 1:3, Riječani su i u revanšu slavili sa 2:0 i sa ukupnih 5:1 prošli dalje.

Golove su postili Pašalić u 14. i Grgić u 83. minuti utakmice.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Tako su Jakirović i Rijeka jedini spasili čast hrvatskog klupskog fudbala u Konferencijskoj ligi jer su Hajduk i Osijek eliminisani u trećem pretkolu.

Rijeku u play-off rundi očekuje težak posao protiv francuskog Lillea.

Top Komentari

pero98
Bravo Rijeka, šteta za Hajduk i Osijek. Sretno Rijeci u play offu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi