Stadion se puni, Zrinjski će imati veliku podršku u historijskoj utakmici
Foto: A. Čaušević

Tu je i grupica Slovaka

Stadion se puni, Zrinjski će imati veliku podršku u historijskoj utakmici

Eldar Ganibegović, foto: Admin Čaušević

Za dvadeset minuta počinje utakmica Zrinjskog i Slovana.

Historijska je to utakmica za Zrinjski s obzirom na to da po prvi put igraju u play-offu jednog UEFA-inog takmičenja, a ovaj put je to Konferencijska liga.

Plemići su domaćini u prvoj utakmici, a još u utorak klub je objavio da su sve ulaznice rasprodane i prvake Bosne i Hercegovine večeras očekuje velika podrška.

Naš kolega se nalazi na stadionu i javlja kako se stadion polako puni, dok su igrači na zagrijavanju. Tu je i grupica navijača iz Slovačke koji su došli da podrže Slovan u ovom meču, ali i uživaju u znamenitosti Mostara i Bosne i Hercegovine. 

Sergej Jakirović i Wladimir Weiss odlučili su se na najbolje igrače koje imaju na raspolaganju, a sastavi izgledaju ovako.

HŠK Zrinjski: Čondrić, Ćorluka, Magdić, Savić, Barišić, Tičinović, Ćuže, Ilinković, Kamenar, Jukić, Bilbija.

Oglasi

Slovan: Chavan, Medvedev, Pauschek, De Marco, Kashla, Barseghyan, Chekvetadze, Konkava, Agbo, Šaponjić, Green.

Zrinjski je prije ove utakmice uputio i jednu molbu za navijače:

"Pred HŠK Zrinjski Mostar je historijska Play-Off utakmica za ulazak u UEFA Konferencijsku ligu. Ne treba napominjati kako su utakmice Play-Offa pod posebnom kontrolom od strane UEFA-e. Upravo iz tog razloga, molimo sve navijače i posjetitelje da se suzdrže od bilo kakvog oblika nedoličnog ponašanja uoči, za vrijeme i nakon utakmice.

Isto tako, molimo da poštujete upute na stadionu te da iz sigurnosnih razloga ne sjedite na prolazima između sektora.

Sigurni smo kako će štab i igrači, nošeni fantastičnom podrškom s tribina, učiniti sve kako bi nakon 90 minuta zajednički slavili.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Ponašajmo se odgovorno – radi sebe, radi mladih i djece na tribinama i najvažnije, radi HŠK Zrinjski Mostar.

Ne dozvolimo da nakon utakmice zbrajamo kazne, već samo pozitivne dojmove. Jer samo jak i stabilan Zrinjski može opet konkurisati za naslov prvaka, novu sezonu u Evropi ili ono što svi sanjamo – evropsku jesen."

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...idemo Slovaaaan!!!...svaki normalan Bosnjak je uz vas protiv ove fasisticke prcije i inat kluba bez historije...
5 7
user1613424508
Sretno prcacina a Bi H mogu oni dobit ovo
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije