Jakirović i Zrinjski na Slovan bez svog najboljeg igrača u Evropi ove sezone

Ima tri žuta kartona

Jakirović i Zrinjski na Slovan bez svog najboljeg igrača u Evropi ove sezone

E. Ganibegović

Zrinjski za nešto više od četiri sata čeka historijska utakmimca.

Po prvi put će mostarski klub zaigrati u play-offu jednog UEFA-inog takmičenja, a u pitanju je Konferencijska liga.

Gost u Mostaru bit će slovački prvak, Slovan iz Bratislave, protiv kojeg Sergej Jakirović neće imati na raspolaganju najboljeg igrača u Evropi ove sezone.

U pitanju je naravno sjajni veznjak Niko Janković koji će večerašnji meč propustiti zbog suspenzije koju je zaradio trećim žutim kartonom u Konstanayju protiv Tobola.

Janković je bio vrlo važan faktor Zrinjskog u drugom i trećem pretkolu kada su izbačeni Tirana i Tobol i njegov izostanak večeras itekako će se osjetiti.

Ovaj hrvatski fudbaler na posudbi iz Dinama protiv Tirane je odigrao sjajnu revanš utakmicu i postigao eurogol za 1:0 u meču koji je Zrinjski pobijedio 3:2, a sedam dana kasnije srušio je Tobol golom karijere koji je postigao direktno iz kornera.

Na revanšu u Kazahstanu također je bio vrlo blizu da zatrese mrežu, pogodio je stativu još jednim sjajnim udarcem s distance, a u sudijskoj nadoknadi dobio je žuti karton koji ga je koštao nastupa večeras.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Osim njega, svi ostali igrači na raspolaganju su Sergeju Jakiroviću, a treba reći i da su ulaznice za ovaj susret rasprodane još prije dva dana što je potvrdio Zrinjski.

Utakmica se igra s početkom od 20 sati, a revanš je za sedam dana u Bratislavi kada ćemo, nadamo se, slaviti historijski plasman nekog bh. tima u grupnu fazu UEFA-inog takmičenja. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
hendikep DA. problem NE
3 4
King_Kenny
...svakako im ne bi pomogao...0:3 za Slovan...
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti