Najpaklenija gostujuća svlačionica na svijetu: Velikan se služi prljavim trikovima, žalbe uzaludne

Nalazi se na kultnom stadionu

Najpaklenija gostujuća svlačionica na svijetu: Velikan se služi prljavim trikovima, žalbe uzaludne

Admin Čaušević

U ljubavi i ratu sve je dozvoljeno. Slično je i u fudbalu. 

Moderni fudbal donosi ogroman novac tako da je neophodno obratiti pažnju na svaki detalj. Svaki domaćin nastoji da onemogući protivnika koliko god je to moguće.

Osim na terenu velike psihološke bitke se vode van terena kako prije tako i tokom utakmice. Upravo iz tog razloga neki klubovi imaju posebno dizajnirane svlačionice za gostujuće ekipe.

Dok domaćin može uživati u maksimalnom luksuzu, gosti imaju dijametralno suportan status. Gostujuća svlačionica Stamford Bridgea je pravi primjer za to.

Svi oni koji su imali priliku obići kultni londonski stadion mogli su vidjeti da su dvije svlačionice potpuno različite. Domaćini kao da su u super modernom apartmanu, a gosti baš i ne.

@traineffectiveofficial #chelseafc #stamfordbridge #footie #soccer #football #soccertiktok ♬ original sound - Train Effective

Već prilikom izgradnje, a zatim i modernizovanja stadiona ideja je bila da se gosti osjećaju neugodno sve s ciljem da protivnici ne budu maksimalno fokusirani samo na susret te se koriste razni trikovi.

Oglasi

Gostujuća svlačionica na Stamford Bridgeu je u "spartanskom" stilu. Postoje i smicalice u vidu namještaja, tako su postavljenja samo dva masažna kreveta.

Klupe za sjedenje su vrlo niske i neudobno niske, dok su vješalice na koje se stavljaju odjeća i oprema veoma visoko. Na taj način igrači natežu zglobove, ruke i tetive te ih to čini nervoznim.

Tabla koja se koristi za osmišljavanje taktike se nalazi na stražnjoj strani ulaznih vrata koja moraju stalno biti odškrinuta jer služe kao protupožarni izlaz.

Čak su i ogledala postavljenja blizu vrata i postavljena su na način da oni koji se ogledaju izgledaju manje nego što zapravo jesu.

Dodatni trik je taj da je grijanje u svlačionici uvijek visoko, a niski strop ne pomaže cirkulaciji zraka. Cilj je stvoriti osjećaj topline i opustiti mišiće kod igrača.

Oglasi

Thomas Tuchel je u nekoliko navrata kazao da se gostujući igrači moraju osjećati neugodno kada dođu na Stamford Bridge.

Još prije deset godina kada je Chelsea poslije produžetaka u meču Lige prvaka izbacio Napoli gosti iz Italije su se žalili da je u svlačionici bilo nepodnošljivo vruće. Tada su se i žalili UEFA-i, ali se ništa nije promijenilo.

I menadžer Southamptona, Ralph Hasenhuttl se 2020. godine požalio na lokaciju svlačionice jer put s terena traje tri minute i nije uopšte jednostavan.

"Svlačionice su predaleko, želiš da se reorganizuješ, a vrijeme prolazi. Protivnik brzo niz stepenice uđe u svoju svlačionicu samo niz stepenice", kazao je Hasenhuttl.

Dakle, utakmice na Stamford Bridgeu počinju zapravo i prije nego što sudija da znak. "Paklena" svlačionica je jedan od odgovora zašto je Chelsea toliko uspješan.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...plasticni klub bez historije i uspjeha prije dolaska Abramovicha koji je sprcao milijarde u tu plastiku...a njihovi navijaci su prvi kada treba popljuvati Arape koji ulazu u M.City i Newcastle,a zaboravljaju da su oba ta kluba bili trofejniji od njih do dolaska Abramovicha u klub...nisu jos ni Sunderland prestigli po broju titula.
3 3
CrveniKakanj
Opet Burnley dodje i 0:2
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi