Stamford Bridge ne pamti ništa slično: Osam golova, dva isključenja i veliki povratak Chelseaja

Liga prvaka

Stamford Bridge ne pamti ništa slično: Osam golova, dva isključenja i veliki povratak Chelseaja

E. Škorić
Teme:

Spektakularnu utakmicu odigrali su Chelse i Ajax večeras u Londonu na Stamford Bridgeu, a rezultat je glasio 4:4.

Ajax je vodio 4:1, bio nadomak tri boda, a na kraju je spašavao bod. Naime, pri rezultatu 2:4 Chelsea je dobio penal, a u istoj akciji isključena su dva igrača Ajaxa, pa je prvak Holandije kraj dočekao s devetoricom na terenu.

Golijada je najavljena već u drugoj minuti. Autogolom Abrahama Ajax je poveo, da bi već u trećoj minuti Jorginho zabio za 1:1 s bijele tačke.

Promes zabija lijep gol glavom u 20. minuti na još ljepšu asistenciju Ziyecha, da bi potom u 35. minuti Ziyech spektakularno zabio iz slobodnjaka iskosa s desne strane, mada se gol na kraju prepisao Kepi, odnosno autogol.

U 55. minuti Van de Beek je strijelac za 4:1, a tračak nade za domaćina donosi Azpilicueta u 63. minuti. Kada je izgledalo da je otprilike to sve, onda je krenula prava ludnica.

Isključeni su Blind zbog igranja rukom i Veltman zbog oštrog starta, a za Chelsea je dosuđen penal koji je opet izveo Jorginho i opet je pogodio.

Mladi Reece James u 74. zabija za 4:4, a jedan pogodak Chelseaju je poništen jer je Abraham igrao rukom.

Iako se do kraja igralo 11 na 9, Ajax je u nekim momentima djelovao opasnije, a na kraju nije bilo promjena.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U drugom meču ove grupe Valencia je pobijedila Lille s 4:1, pa sada imamo zanimljivu situaciju jer tri ekipe imaju po sedam bodova - Ajax, Chelsea i Valencia. Lille ostaje na dnu tabele s jednim bodom.

Lille je vodio 1:0 do 66. minute na Mestalli, a onda Parejo iz penala, Soumaoro (autogol), Kondogiba i Torres donose preokret Šišmišima.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user253
Opet sudije navlače Čelziju, čuj dva penala, dva igrača isključena, kao da su domaći od šećera, pa će se istopiti!
6 11
Grohot
Jesi gledao ti utkamicu ikako?
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi