Standard moli Fellainija da finansijski pomogne klubu

Ekipa u teškom stanju

Standard moli Fellainija da finansijski pomogne klubu

Belgijska ekipa Standard Liege traži pomoć od svog bivšeg igrača Maurouanea Fellainija.

Standard je u vrlo teškoj situaciji i suočava se s ispadanjem u niži rang takmičenja. Ovom klubu je odbijena profesionalna licenca 8,. aprila ove godine nakon što je utvrđeno da nisu isplaćene premije igračima.

Ekipa se sada suočava sa brojnim problemima a prije svega onim finansijske prirode. Zato klub moli Fellainija da se pridruži grupi ulagača među kojima je i također bivši član ekipe Axel Witsel koji prikupljaju novac kako bi se pokušao kupiti klupski stadion koji bi se kasnije iznajmljivao.

Witsel je u tu svrhu donirao 1,5 miliona eura, prenose belgijski mediji.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Inače, Standard se žalio na odluku Fudbalskog savzea Belgije kojom mu je oduzeta licenca i tvrdi kako će uspjeti da dokaže pravdu na saslušanju 5. maja.

Svemu na kraju dodajmo kako je Fellaini bio član Standarda od 2004. do 2008. godine. Kasnije je igrao za Everton i Manchester United prije nego što je u februaru 2019. godine otišao za Kinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti