Standard nakon Želje opet slavio
Foto: EPA

Tri gola u tri susreta trećeg kola

Standard nakon Želje opet slavio

S. Bošković

Standard je slavio na domaćem terenu sa 1:0, dok su Gent i Club Brugge donijeli bod sa gostovanja. 

Anderlecht je u prvom susretu dana odigrao neriješeno, 1:1 s Gentom, te tako zadržao vodeću poziciju na ljestvici.

Domaći su poveli golom Sylle nakon 12 minuta igre. Nakon toga gosti su krenuli u napad, a domaća ekipa se nije odlučila braniti. Gledao se je otvoreniji nogomet, a nakon sat vremena igre Depoitre izjednačuje rezultat na 1:1. Unatoč pokušajima da se upiše pobjeda, ni jedna ekipa u posljednjih 30 minuta nije bila precizna. 

Charleroi i Club Brugge su također podijelili bodove, odigravši nepopularnih 0:0, mada treba priznati da je domaćin bio dosta bliži pobjedi, te mogu biti nezadovoljni jednim bodom. 

Domaćin se je s ovim bodom našao na petoj poziciji, dok je Club Brugge došao na poziciju broj sedam, sa četiri osvojena boda iz tri odigrana susreta. 

Nakon što su se uspješno kvalificirali u četvrto pretkolo Europske lige, preskočivši našeg Želju, igrači Standarda upisali su i četvrti uzastopnu pobjedu. Bili su bolji od ekipe Waasland-Beveren sa 1:0.

Nakon prvog poluvremena, koje je prošlo u jalovoj dominaciji Liega, drugo je ponudilo pogodak. u 64. minutu susreta precizan je bio Faty, koji je pogodio za 1:0, a ujedno i konačni rezultat. Gosti su bili potpuno bezopasni po gol domaćina, te se nalaze na 12. poziciji. S druge strane ekipa Slavoljuba Muslina došla je na četvrto mjesto. 


Belgijska Jupiler liga, treće kolo:

Anderlecht-Gent 1:1 (Sylla 12', Depoitre 60')

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Charleroi-Club Brugge 0:0

Standard Leige-Waasland-Beveren 1:0 (Faty 64')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti