Standard preko Club Bruggea do prvog trijumfa

Počela belgijska Liga za prvaka

Standard preko Club Bruggea do prvog trijumfa

Danas je Club Brugge odigrao prvi susret u belgijskoj Jupiler ligi za prvaka. Ekipa iz Briža ugostila je na svom terenu Standard iz Liježa. Gosti su slavili 2:0. 

Prvih 20-ak minuta susreta proteklo je u gruboj igri dvije ekipe, pa smo u intervalu od 15. do 23. minute mogli vidjeti četiri žuta kartona. Jedan za domaće igrače, a tri za gostujuće. 

 

Gosti u 31. minuti susreta dolaze u vodstvo, mrežu domaćina načeo je Batshuayi. Do odlaska na odmor gosti su se radovali još jednom. Kada su svi mislili da će prvo poluvrijeme biti završeno rezultatom 0:1, pogodio je Buyens u nadoknadi vremena. 

 

Trener domaćih drugo poluvrijeme je počeo sa trostrukom izmjenom. Međutim to nije mnogo pomoglo domaćinu. Gosti su prepustili inicijativu Club Bruggeu, ali su znalački sačuvali svoj gol. 

 

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Belgija Jupiler liga za prvaka, 1. kolo: 

Club Brugge - Standard 0:2 (Batshuayi 31, Buynes 46)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.