Standardu kazna zbog incidenta navijača protiv Željezničara

UEFA nema milosti...

Standardu kazna zbog incidenta navijača protiv Željezničara

Standard iz Liježa kažnjen je sa 10.000 eura zbog incidenta koji se dogodio 30. jula na utakmici 3. pretkola Evropske lige protiv Željezničara. 

Kako prenose brojni belgijski mediji, jedan od navijača Standarda tijekom utakmice na teren je ubacio novčanu kovanicu od 20 centi, što nije zaobišlo rigoroznu kaznu od strane evropske krovne kuće nogometa, UEFA-e. 

"Podsjećamo da UEFA ima vrlo snažne propise o pojedinim temama i naš klub je to očito prekršio. To najbolje pokazuje ova kazna", saopštili su iz Standarda. 

Meč između Standarda i Željezničara koji je odigran 30. jula okončan je rezultatom 2:1, a trijumf od 1:0 u uzvratnom susretu bio je dovoljan belgijskom klubu da izbori prolaz u play-off za plasman u grupnu fazu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti